Перфектната грижа за кожата през нощта и деня

9272
Перфектната грижа за кожата през нощта и деня
Снимка: iStock

Чудите ли се защо корейските жени имат красива кожа, наподобяваща порцелан? В техните ритуали за красота присъства 10-степенен режим за грижа за кожата. Трябва да следвате определена последователност при нанасяне на продуктите, за да постигнете желания ефект.

Грижа за кожата през деня

Стъпка 1 - Използвайте почистващ продукт, защото премахването на замърсяванията и грима позволява на кожата да диша и да усвои правилно козметичните продукти. Използвайте всяка сутрин любимия си почистващ гел или пяна за лице според типа кожа. Редовното почистване е предпоставка да забравите за досадното акне. 

Стъпка 2 - Тонизирайте кожата. Този продукт трябва да се използва след почистване, за да възстанови нарушения баланс на кожните клетки. Тоникът подготвя кожата за абсорбиране на останалите продукти, премахва остатъците от мъртви кожни клетки или примеси. Използвайте памучен тампон и нежно изтрийте лицето. Смесете го с флорална вода, за да получите по-добър ефект. Изберете тоник, съобразен с вашата кожа.

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

Стъпка 3 – Време е за нанасяне на серум. Това е силно концентриран продукт и се използва икономично. Няколко капки са достатъчни, за да покриете цялото лице. Серумът има свойствата да овлажнява, омекотява, подхранва или да лекува раздразнения. Всичко зависи от избора ви на продукт.

Стъпка 4 - Използвайте околоочен крем. Зоната около очите е изключително тънка и нежна и се нуждае от специални козметични продукти, които ще премахнат оттока, следите от недоспиване или фините бръчки. 

Стъпка 5 - Козметичен продукт за третиране на несъвършенства. Ако имате акне или възпаления, използвайте специални продукти, които успокояват и лекуват раздразненията.

Стъпка 6 - Хидратиращ крем. Този продукт е с богата и плътна текстура, осигурява необходимата хидратация, предпазва от изсушаване и стягане, както и от появата на бръчки.

Стъпка 7 – Слънцезащитен продукт. Използвайте задължително слънцезащитен крем за лице, особено през летните месеци или, ако прекарвате голяма част от деня си на открито. Слънцезащитните фактори предпазват от изгаряне, сухота и пигментни петна. 

Как да почистваме лицето си според типа кожа?

Грижа за кожата през нощта

Стъпка 1 - Почистващ продукт. Може да използвате двуфазна мицеларна вода, която да премахне грима, омазняването и всички примеси, натрупани през деня. 

Стъпка 2 – Нанесете тонер или есенция. Възстановете баланса на кожата и тонизирайте.

Стъпка 3 - Околоочен крем. Използвайте върху околоочната зона, за да се събудите със сияен поглед.

Стъпка 4 - Козметичен продукт против пъпки. През нощта кожните клетки се възстановяват и имате шанса да се справите с несъвършенствата върху лицето. Нанесете локално или върху цялото лице.

Стъпка 5 – Овлажняващ нощен крем. Завършете с подходящ овлажняващ крем, разтрийте с пръсти и изчакайте да се абсорбира. Кожата ви ще бъде хидратирана, а вие ще се събудите по-красиви!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com