Пет идеи за хора, които искат да пестят, но не знаят от къде да започнат

4653
Пет идеи за хора, които искат да пестят, но не знаят от къде да започнат
Снимка: iStock

Ако сте от хората, които искат да пестят пари, но просто не виждат какво могат да променят в начина си на живот, не се тревожете - не сте сами. За много хора е трудно да погледнат своето ежедневие под лупа и да намерят нещо, което не са предприели, за да харчат по-разумно парите си. Именно заради това в тази статия ще разгледаме петте най-чести първи стъпки, които може да направите, за да намалите харчовете. Вижте ги: 

Оставете колата до вкъщи 

Много хора използват своите автомобили за придвижване дори когато това не се налага. Разбира се, всеки предпочита удобството, но се замислете само колко често трябва да плащате за гориво и платен паркинг в централната част на града. Не е приятно, нали? Особено когато видите как се натрупват сумите и това изцежда бюджета ви. Когато можете оставете колата до блока и вземете градски транспорт или просто вървете пеша. В дългосрочен план това ще направи доста значима финансова разлика. 

Топ 4 неща, за които трябва да спестите пари, за да имате спокойно бъдеще

Вземете си храна за работа

Храненето навън с колеги в обедната почивка може да бъде доста голям разход, за който дори не подозирате. Средно между 200 и 300 лева на месец бихте похарчили ако се храните в заведения за обяд. Препоръчваме ви да започнете да си готвите редовно и да си носите храна за обяд в офиса. Така ще спестите доста пари и е напълно възможно сумата, която по принцип давате за една седмица по ресторанти за обедно меню да е равна на разходите ви за приготвяне на домашен обяд за цял месец. 

Откажете вредните навици 

Пиене, пушене, хазарт - все неща, които гълтат вашите пари и вредят на вашето здраве. Спрете ги за месец и вижте колко по-добре ще се чувствате и колко много пари ще сте спестили. Това е нещо, което може да направи всеки, но тук трябва желязна дисциплина, която малко хора притежават. 

Трикове за спестяване на пари

Пазарувайте на промоции 

Отделете време, за да направите списък с продукти, от които имате нужда и започнете да ги търсите на промоции. Купувайте неща като препарати за почистване, кафе и други подобни в големи количества когато са на ниски цени и не забравяйте винаги да ползвате своята карта за отстъпка като лоялни клиенти. Сумите може да ви се струват малки, но като се натрупат ще сте доволни, че сте спестили. 

Мислете и харчете екологично 

Има много дребни неща, за които даваме парите си, а са вредни за природата. Вместо да купувате редовно торбички за еднократна употреба, можете да си носите по една платнена торбичка навсякъде със себе си. Вземете бутилка за многократна употреба и я пълнете редовно, а не купувайте вода в пластмасови шишета. Друга голяма стъпка в стремежа ви към по-малко харчове и по-чиста природа е пазаруването на дрехи от магазини за втора употреба. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...