Трикове за спестяване на пари

15282
Трикове за спестяване на пари
Снимка: iStock/Guliver

Значително количество пари притежава върховната сила да направи живота ни по-добър и да даде възможност на хора, династии, компании да следват мечтите си, да разширят бизнеса си, да се развиват. Всички ние добре осъзнаваме значението на парите за решаването на основни финансови въпроси.

Парите играят важна роля

Навикът да спестявате пари или да се опитвате да намерите по-добри сделки не е недостатък, а практика, която трябва да се оцени. Това просто означава, че стойността означава разбиране на фискалната политика, за да я използваме разумно. Точното спестяване на пари идва с дългосрочни стратегии и последователност в случай на спешност.

Ненужното харчене на пари за нощувки и основен ремонт може да повлияе на финансовото ви здраве, а по-късно и дори да доведе до дисбаланс в бюджета.

Създайте бюджет

Ако наистина искате да спестите огромна сума пари и да спестите ненужни разходи, тогава най-добрият ви залог е да създадете бюджет. Това ще ви е от полза да оцените само парите, от които се нуждаете за най-важното. Разпределете правилно разходите и приходите си в категории като наем, храна, пътуване, лични разходи и други.

Вземете и запишете автоматично

Ако знаете, че сте получили кешбек или заплата, незабавно ги прехвърлете в раздела за спестовни сметки. Това ще ви помогне да развиете навика да спестявате и депозирате пари за бъдещето.

Спестете пари за спешни случаи

5 навика, с чиято помощ проблемите с парите ще останат в миналото

За повечето хора една от най-значимите цели в живота е да осигурят на себе си и близките си висок стандарт на живот.  За постиган...

Спешните случаи никога не идват с покани. И така, направете мъдър план, за да спестите известна сума от разходите за извънредни ситуации и спешни случаи, които трябва да са управлявани. Може да го използвате, когато е необходимо за медицински цели, финансови кризи и други случайни ситуации.

Проследявайте разходите си

Следенето на вашите разходи не е черта, която влияе негативно на вашата личност. Трябва да пазите и проследявате разходите си, за да разберете стойността на парите и инвестициите. Това ще повлияе на вашите покупки и инвестиции. Така ще може да помислите два пъти, преди да добавите към списъка си с желания.

Не носете карти със себе си в магазините

За да спестите пари, просто носете пари (кеш, в брой) със себе си. Забравете за всички кредити и дебити. Оставете ги у дома. Това ще е идеално решение. Картите в джоба позволяват да правите неочаквани и ненужни разходи, докато пазарувате.

Поправете сделките си според плана

Откажете се от тези 5 навика и ще спестите пари за мечтаната почивка

Повечето от нас не успяват да планират разходите и това често се оказва пречка за сбъдването на мечтите им. В забързаното ежедневие ед...

Касичка

Пазаруването не е мисия, която трябва да се изпълнява всеки път. За да управлявате своя бюджет, разходи и пари, трябва да планирате интелигентно. Направете своите стъпки управляеми. Това ще ви помогне да спестите малко пари, като същевременно постигате дългосрочните си цели.

Купуването на едро е от полза

Използвайте стратегия за пазаруване, за да купувате големи неща. Просто попълнете количествата от всички необходими неща и пазарувайте. Това ще ви помогне да управлявате разходите за еднократни покупки и широка гама от продукти. Ако смятате, че елементите, добавени към вашия списък, са наистина необходими, просто ги проверете и купете.

Планирайте дългосрочно

Защо не можеш да спестяваш?

Много хора знаят колко е важно да спестяват и може би започват да спестяват определена сума пари на месец или седмично, в зависимост от...

Ако искате да си купите кола, резервирайте къща под наем и след това започнете да я планирате. Ежедневните ви разходи ще повлияят на банковия баланс и спестявания. За да постигнете тези дългосрочни и текущи ипотечни цели, консултирайте се с финансов съветник за най-добрия съвет.

Спестявания за пенсиониране

Финансовите експерти винаги препоръчват да влагате поне 15% от доходите си в пенсионен план всяка година. Това ще ви е от полза да определите спестяванията си в напреднала възраст. За да постигнете такива далновидни цели, трябва да мислите така днес, да си създадете навик да отлагате и да се отпускате в бъдеще.

Поддържайте ежедневните си полезни неща в ред

Хората често никога не се грижат за домовете, колите и други ценни вещи като климатици, хладилници и т.н. Внезапно падане, инцидент или счупване на такива неща един ден може да струва огромна сума пари. За да избегнете подобни случайни събития и неуспехи, поддържайте ги работещи. Навременните проверки и редовната поддръжка ще ги предпазят от повреди и ще ви върнат парите. Само с помощта на тези прости съвети за поддръжка, също може да спестите известна сума пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com