Пет лесни съвета за естествено стимулиране на растежа на косата

5533
Пет лесни съвета за естествено стимулиране на растежа на косата
Снимка: iStock

Няколко основни състояния и фактори на околната среда водят до прекомерна загуба на коса сред мъжете и жените

Да имаш дълга, здрава и красива коса е мечта за много хора. Въпреки това поради няколко основни състояния и фактори, хората са склонни да губят много коса и в крайна сметка оплешивяват в много ранна възраст.

Има няколко причини, включително лекарства, лошо здраве на скалпа, гъбични заболявания, определени заболявания и хранителни дефицити за прекомерна загуба на коса. За щастие на пазара има продукти, както и възможности за лечение, които могат да се използват за лечение на такива състояния на косата.

Хората също са готови да инвестират огромни суми пари, за да си върнат красивите коси. За тези, които искат да станат изцяло естествени и допълнително да избегнат прекомерното химическо третиране на косата си, съществуват и различни естествени лечения за справяне с падането на косата.

Предложихме някои съвети, които могат да бъдат приети, за да помогнете за естественото възстановяване на косата. Прочетете следните подробности, ако сте сред тези, които страдат от прекомерен косопад.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Масаж на скалпа

Редовните масажи на скалпа не само релаксират, но и подобряват кръвообращението и укрепват косата от корените. В този случай можете да вземете всяко масло по ваш избор и допълнително да масажирате скалпа няколко пъти седмично. Това също ще помогне за насърчаване на добър цикъл на сън и насърчаване на здравия растеж на косата.

Подстрижете косата си

За да постигнат дълга и красива коса, хората често избягват да подстригват краищата на косата си на редовни интервали и в крайна сметка завършват с разцепени краища. Това обаче в крайна сметка води до изтъняване и накъсване на косата. Това от своя страна спира растежа на косата на определено ниво и предотвратява по-нататъшния й растеж. В такива ситуации хората се съветват да подстригват косата си редовно, за да стимулират растежа на косата.

Проверете приема на хранителни вещества

Точно както нашето тяло, нашата коса също се нуждае от хранителни вещества, за да стимулира растежа. Заедно с протеините трябва да приемате и достатъчно количество витамини за стимулиране на растежа на косата. Някои от продуктите, които могат да бъдат включени в диетата, са спанак, яйчен жълтък, банани, стафиди, риба, гуава и ядки.

Направете си у дома: Ефективни маски за коса

Избягвайте прекомерно излагане на топлина

Въпреки че хората прибягват до повече възможности за оформяне на косата, включително практики, които карат косата да бъде редовно излагана на прекомерна топлина, това също се отразява негативно на здравето на косата. Помислете за естествеността, доколкото е възможно. След измиване с шампоан трябва да оставите мократа коса да изсъхне възможно най-естествено, без да използвате сешоар. Освен това трябва да има ограничено използване на друго оборудване за оформяне на косата.

Намалете употребата на химикали върху косата

Пазарът е пълен с продукти за коса, които обещават да дадат здрави и блестящи коси на хората и в крайна сметка много се изкушават от тях. В крайна сметка хората купуват много продукти и експериментират с тях, за да постигнат желания резултат. Подобни практики обаче могат да причинят увреждане на скалпа и дължината на косата. Вместо това можете да изберете естествени продукти като алое вера, амла, нийм, кокосово масло и оризова вода, за да направите маски за коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com