Пет начини да останете продуктивни по време на домашен офис

1088
Пет начини да останете продуктивни по време на домашен офис
Снимка: iStock/Guliver

Изключително ни е трудно да организираме времето си когато работим у дома.

Ето няколко полезни съвета как да се справим успешно с домашния хоум офис:

Програма: Ето как можем да си предпазим очите при работа на дигитални устройства

Тази програма за деня може да се отнася за много хора, които по време на пандемията трябваше да се адаптират към работата от разстояние...

1. Определете работното си пространство

Работата от вкъщи води до безпрецедентна гъвкавост. Но това не означава, че трябва да работите от всяко място в дома си. Не, не е нужно да отделяте цяла стая, която да ви служи като офис. Трябва обаче да заявите конкретно пространство за себе си, дори ако е само ъгъл на стая. Изберете място в дома си, което е отделено от дистракация. Това е мощен инструмент за мозъка ви. Когато влезете в официалното си работно пространство, мозъкът ви автоматично ще премине към "работно" време. Това също ще ви помогне да бъдете продуктивни. Наличието на офис - дори ако е килер или трапезария - също ще изпрати сигнала до другите в къщата ви, че сте на работа, въпреки че сте физически вкъщи.

2. Определете си редовно работно време

Когато работите у дома, има огромно изкушение да продължите да работите до късно през нощта и през почивните дни. В крайна сметка винаги има нещо, върху което можеш да работиш, нали? Един от най-добрите съвети за производителност при работа у дома е да поставите твърди граници около работното си време. Или направете това, което правя и настройте мобилния си телефон да „не безпокойте“. Това ви позволява да получавате известия от всеки от вашия списък с любими (като вашия съпруг или деца), но не и от клиенти или колеги. Мозъкът ви ще излезе на почивка. Това е полезно и при управлението на вашето семейство без разсейване на работните дейности. 

3. Границите са важни

Регламентират трудовата злополука по време на работа от дома

Със законодателни промени ще бъде регламентирана трудовата злополука при работа в домашна среда. Това заяви министърът на труда и социа...

За да сте продуктивни, имате нужда от баланс между работа и личен живот. Така че, когато сте изключени, вие сте изключени. Не се изкушавайте да проверявате работни имейли през почивните дни. Не позволявайте на работата ви да поеме домашния ви живот. Задължително е, ако не искате да изгорите. В началото изглежда безобидно, но в крайна сметка вашият трудов живот поема. И макар да изглежда, че работите повече, като правите малко работа тук и там, увеличавате реалната си производителност. Вижте, има нещо, наречено Закон на Паркинсон, което гласи: „Работата се разширява, така че да запълни времето, което е на разположение за нейното завършване“. Това често означава, че ако мозъкът ви знае, че е излязъл - „Аз просто ще работя върху това този уикенд“ - тогава задача, която бихте могли да изпълните по време на работното си време, ще изтече през уикенда.

4. Рутините са ти приятел.

Рутините са свързани с насочване на вашата енергия. Така че, независимо дали работите у дома на пълен работен ден, на непълно работно време или дори няколко дни в седмицата, имате нужда от съчетания. Това означава да правите едно и също нещо и да го направите. Използвайте дистанционната си работна настройка, за да създадете смислена за вас гъвкавост, но спазвайте и строг график и навици. Точно както се нуждаете от край на работния си ден, така и вие трябва да започнете работния си ден по едно и също време всяка сутрин. Решението да заспите само за един или два дни може да доведе до невъзможност да останете в продуктивен ритъм. 

5. Планирайте работата си и изработете плана си

Създайте план за работа и създайте множество конкретни задачи. Това ще варира според целите ви. Част от работата по план е да прегледате задачите за следващия ден, преди да затворите офиса. По този начин сте готови да работите първо. За повече структура, която да ви помогне с плана, използвайте блоково планиране. Това означава групиране като дейности заедно. Например, обучавам клиенти във вторник сутрин, но не и в понеделник, за да мога да пиша.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com