Пет трика, с които интервюто за работа ще мине успешно

2096
Пет трика, с които интервюто за работа ще мине успешно
Снимка: iStock/Guliver

Една добра подготовка е жизнено важна, за да се представите успешно на интервю за работа. Голяма част от специалистите са на мнение, че много хора идват ужасно лошо подготвени за интервютата си. 

Планирането и внимателната подготовка е ключът към едно успешно проведено интервю. Явяването на интервю може да се разглежда като осъществяване на продажба, където самите Вие сте продуктът. Малко фирми и компании ще приемат какъвто и да било продукт, без да са извършили предварително проучване и планиране. В реда на мисли, от съществено значение е качествената подготовка, ако искате да представите себе си в най-добра светлина и да убедите работодателя, че именно вие сте най-подходящия кадър за работната позиция.

Ако искате да имате по-голям шанс, когато трябва да се явите на интервю за работа, следвайте тези 5 стъпки за да имате успех:

6 неща, които да носите със себе си на интервю за работа

Интервютата за работа са сред най-стресиращите преживявания. Човек никога не може да се подготви на 100%, тъй като никога не знае какви...

1. Изградете си ясен профила на компанията

Голяма част от хората се явяват на интервю, без да знаят почти нищо за дадената компания, в която кандидатстват. Това със сигурност не остава скрито за интервюиращите и прави изключително лошо впечатление. Подробното проучване на една компания може да има огромно значение за крайния изход от интервюто, както и да ви осигури полезна информация за вашия бъдещ работодател евентуално. 

Не се изисква да напишете цяла дисертация по темата, а просто да покажете знания за самата компания, на какъв принцип работи и други такива. Така ще заявите по ясен начин на собствениците на компанията, че идвате със сериозни намерения да започнете работа именно тук.

2. Разгледайте внимателно описанието на предлаганата работа

Съвсем очевидно е, едно от основните неща е правилното разбиране на описанието на работата. Звучи изненадващо, но на практика повече от 1/3 от кандидатите за дадено работно място, отиват на интервю с доста неясна представа за самата работа. Ето защо е нужно обявата за работа да бъде внимателно разгледана и анализирана. По този начин ще имате ясна и точна представа какви ще бъдат вашите основни задачи и задължения. 

3-те грешки, които никога не бива да допускате на интервю за работа

Интервютата за работа могат да бъдат много стресиращи, затова колкото по-подготвени сме за тях, толкова по-добре. Тайната обаче не е ...

3. Планирайте отговорите си

Голяма част от кандидатите за работното място започват да се оплакват..."Как трябва да сън подготвена, след като нямам представа какви въпроси ще ми зададат?" Отговорът е съвсем прост - трябва да може да предвидите такива въпроси. Нали в крайна сметка тези, които ще правят това интервю ще се насочат към това, което самите вие най-добре познавате! Проучванията от различни изследвания показват, че въпреки стотиците форми и разновидности, по-голяма част от въпросите се свеждат до няколко основни сфери, като:

- Разкажете нещо за себе си

- Какво умеете най-добре?

- Защо искате тази работа?

Най-странните въпроси, задавани на интервюта за работа

Интервюто за нова работа е доста стресиращо преживяване. И става още по-стресиращо, когато провеждащите го решат да задават въпроси изв...

- Какви слабости имате?

- Какво знаете за нашата компания?

Опитайте се да бъдете подготвени с ясни отговори на подобни въпроси.

4. Представете се в подходяща светлина

Доброто представяне е в основата на успеха. Има една всеизвестна фраза - най-важно е първото впечатление! Тя е много уместна по отношение на интервюто за работа. Успеха много зависи от това, какво впечатление ще оставите, както с езика на тялото, така и с външния вид.

Никога не се описвайте с тези 4 думи на интервю за работа

Повечето мениджъри, които провеждат интервюта за работа, си имат любими въпроси и често се стремят да разчупят разговора с някои по-ори...

Отдавна е известно, че мнозинството от интервюиращите ще са готови с мнението си за вас още в първите 30 секунди, а крайния изход от интервюто ще го решат до четвъртата минута.

Не съществува верен или грешен начин, който да следвате при подбор на дрехи и начин на обличане за определена работа. Това, което е от съществено значение е да бъдете така облечени, сякаш вече сте част от екипа.

5. Тренирайте, тренирайте!

Може да помолите ваш приятел да ви направи интервю и да даде оценка за представянето ви. В най-добрия случай, може да ползвате услугите на професионалист по обучение за явяване на интервю. Той все пак има опит в тази сфера и ще ви даде безценни съвети как може да се представите в най-добра светлина. Е, разбира се, това ще ви струва и някой лев.

Идеалната работа няма да падне сама от небето. Не спирайте да търсите, а когато я намерите и дойде време за интервюто... Вече знаете!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com