Пица късно вечер? Забравете я!

6596
Пица късно вечер? Забравете я!
Снимка: iStock/Guliver

Пицата е едно от най-предпочитаните и любими основни ястия на огромен брой хора по целия свят. Има безброй рецепти, които се приготвят в много домове и събират всички около трапезата. Ако обаче сте забелязали необичайни промени в организма си, свързани със стомашен дискомфорт при вечеря с пица, не се чудете дали е заради нея, защото е. Пицата не трябва да се хапва преди лягане, защото може да причини стомашни проблеми.

Според известен лекар по стомашни болести и проблеми, пицата може да причини киселини, ако се хапне твърде късно вечерта. В нейния състав има елементи, които повишават киселинността в стомаха. Дори да имате здрав стомах и да не сте страдали досега от подобен дискомфорт, консумацията на пица късно вечер ще отключи такова неразположение.

Доказаха ползите за здравето от яденето на пица

Пицата, една от най-популярните храни в света, е обичана от хората по цялата земя. Само в Америка за година се продават приблизително 3...

Пицата съдържа калории, мазнини и протеини. Тази комбинация е опасна за организма, особено ако се консумира преди лягане, когато няма да имате време да изразходите енергия, да сте физически активни. Освен това с нея най-често се пият газирани напитки, които увеличават негативното въздействие. Ако изберете алкохолна напитка, ефектът ще бъде същия. Стомахът се нуждае от четири часа, за да обработи храната, която приемаме. Това е и причината лекарите да съветват да вечеряме в по-ранен час, за да дадем необходимото време на организма да усвои храната. Освен това е хубаво да се избягват тежки храни, каквато е пицата.

Хапването на пица за вечеря може да ви държи будни през нощта. Причината за това е тежестта в стомаха и стресирането на организма с толкова тежка храна. В случай че страдате от непоносимост към лактоза, проблемът ще бъде още по-силно изразен, ако хапнете пица преди лягане.

Организмът изпитва трудност при обработването на толкова елементи, събрани на едно място – мазнини, протеини, въглехидрати, лактоза. Поотделно те може да бъдат и полезни, но в съчетание и то в големи количество, стомахът се затруднява с преработването им и това поражда усещане за подут корем, тежест, газове, нарушение на съня, болка.

Ако толкова много ви се хапва пица, по-добре я пригответе за обяд. Така ще има достатъчно време за разграждане на всички продукти и до вечерта ще се чувствате добре. За вечеря може да изберете нещо по-леко, което също ще ви засити, но и ще се отрази благоприятно на стомаха ви. Освен това е хубаво да не консумирате пица често, било то и домашна, защото тя е тестено изделие, което не се отразява положително върху организма и тялото. Помислете добре преди следващия път да приготвите пица.

Подправката, която задължително да сложим върху пица с шунка и гъби

Кой не обича пица? Не вярваме някой да си вдига ръката в този момент! Тестеното изкушение, гарнирано с вкусни продукти и поръсено с аро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com