Пясък, сол и реагенти: Как да защитим кучешките лапи през зимата

5985
Пясък, сол и реагенти: Как да защитим кучешките лапи през зимата
Снимка: iStock

Тротоарите, обработени със средства против заледяване, са категоричен плюс за хората, но могат да донесат много страдание на четириногите ни любимци. Острите частици нараняват възглавничките на лапите и причиняват язви. За да се избегнат неприятни последици, експертите препоръчват предпазване на лапите на домашни любимци с обувки или защитни средства.

Основното нещо е чистотата на лапите

Обувки за куче, което има алергия към трева

Вероятно по-голямо мъчение за едно куче от това да не може да се извежда навън за разходка няма. Такъв е случаят на ваймаранерът Блуй, ...

От няколко разходки по пътеките, поръсени с реагент, няма да има вреда, ако изплакнете добре лапите им, след като се приберете у дома. Често не е достатъчно просто да избършете крайниците на домашния любимец с влажна кърпа, ще бъде по-безопасно да ги изплакнете обилно в леген с топла вода. Обърнете внимание на пространството между пръстите на краката им: малки камъчета и песъчинки често се заместват в гънките на кожата и могат да провокират дразнене.

Защитен восък

Експертите смятат восъка за лапи за едно от най-универсалните средства. Нанася се върху подложки и между пръстите и предпазва от агресивни химикали и разлети течности като бензин или мазут. При силна слана восъкът ще помогне на вашия домашен любимец да поддържа лапите си топли, а също и да предотврати подхлъзване по леда. Някои продукти могат да се прилагат през няколко дни, тъй като не се отмиват с вода. На пазара можете да намерите и продукти, които съдържат лечебни и противовъзпалителни съставки.

Ботуши

Знаете ли защо лапите на кучетата миришат на пуканки?

Специалисти от щата Флорида разкриха защо лапите на кучетата миришат на пуканки. Причината за това странно ухание, познато на собствен...

Важен момент при избора на обувка за куче ще бъде нейната водоустойчивост. Ботушите се предлагат в демисезон и зима, а също така се различават по размер. За да не сбъркате с размера, поставете лапата на кучето върху лист хартия и очертайте по контура. Уверете се, че домашният любимец не я стиска, а също така добавете около половин сантиметър за удобство на местоположението на ноктите на животното. Ако поръчвате обувки онлайн, следвайте указанията на размерната мрежа.

Колко думи помнят кучетата?

За предпочитане е избраният модел да няма груби и твърди елементи вътре и да е здраво фиксиран върху лапата с велкро или ципове. Обърнете внимание на подметката: по-добре е, ако е направена от гума, това ще предотврати плъзгането на домашния любимец по леда.

Обучете кучето си да ходи с обувките

Как кучетата усещат болката ни?

Кучетата са надарени със способността да съчувстват, повече от всяко друго живо същество, включително и от хората. Това показват някои ...

За да обучите домашния си любимец да търпи ботуши, започнете да тренирате, преди да излезете навън. Носете обувки на всяка лапа последователно и дайте време на кучето да се разхожда и да се чувства удобно. Постепенно усложнявайте задачата: сложете ботуши на два задни крака или два предни крака наведнъж. Когато вашият домашен любимец се чувства удобно с обувките, опитайте да ги поставите на четирите крака. Не забравяйте да похвалите кучето за успеха му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com