Плодовете и зеленчуци, които може да отглеждате безпроблемно на терасата

2793
Плодовете и зеленчуци, които може да отглеждате безпроблемно на терасата
Снимка: iStock

Страхотно е, когато имате домашни плодове и зеленчуци и може да ги откъснете от градината си във всеки един момент. Ако обаче не разполагате с двор, не се отчайвайте, защото има храни, които може да отглеждате и на терасата си. Така на масата ви винаги ще има домашна и прясна храна. Ето кои плодове и зеленчуци могат да се озоват в саксия на терасата ви!

Ягоди – любимите плодчета, към които често посягаме в магазина. Е, вече може просто да излезете на терасата си и да си наберете. Младият разсад ягоди се разсажда и вкоренява. Може да ги отгледате и от семена. Бъдете нащрек за мушици, които ходят по плодовете. Ягодите изискват почва с добър дренаж и обичат влагата.

Цитруси – удивително е, когато минавате покрай нечия тераса, вдигнете поглед нагоре и видите едно красиво цитрусово дръвче, отрупано с плодове. А сега си представете, че това е вашата тераса! За вашия дом са най-подходящи мандарината, лимонът и портокалът. Имат нужда от големи саксии и много слънце, което ги прави подходящи за южна тераса. В замяна ще ви дарят с красота и винаги свежи и полезни плодове.

Чушки – може би вече сте правили опити да отглеждате чушки у дома или сте се замисляли, защото това е един от най-често срещаните зеленчуците на терасите на хората. Независимо дали става дума за люти чушки, или за сладки, това растение вирее чудесно на балкона. Важно е да осигурите саксия с хубав дренаж и достатъчно влага, защото чушките я обичат.

Маруля – свикнали сме да я гледаме в дълги лехи в градината, но истината е, че това не е необходимо, особено ако не разполагате с условия за такова отглеждане. Полезният зеленчук може да се запаси в широка и плитка саксия, защото коренът му го позволява. Това значи, че разсад или семена маруля могат спокойно да растат и на терасата.

Грах – за него ще ви трябва широка и дълбока саксия. Когато порасне, ще трябва да го закрепите с дървени колчета, понеже е увивно растение и се развива на височина. Иначе грахът не е претенциозен и се отглежда много лесно на терасата.

Пресен лук – той се отглежда много лесно. Може да вземете няколко малки лукови глави, да ги оставите в съд с вода, докато пуснат коренчета и после да ги засадите. Лукът се радва на дълбоката и тясна саксия, защото расте нагоре. За засаждането му са подходящи и сандъчетата. Обича да бъде на терасата и скоро след засаждането си ще ви подари страхотна зелена гледка и чудесен вкус на трапезата.

Тиква – тя също е увивно растение и се нужда от доста място, така че ако терасата ви е по-голяма, е чудесна за нея. Пригответе си колчета, защото порасналите тикви са по-тежки и могат да счупят растението, ако не е добре закрепено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com