Подгответе първото си дете, за да посрещне своето братче или сестричка с усмивка

2224
Подгответе първото си дете, за да посрещне своето братче или сестричка с усмивка
Снимка: Tim Kraaijvanger / Pixabay

Нов брат или сестра може да окаже значително влияние върху семейството ви. Разберете как да подготвите по-голямото си дете, да представите новото бебе и да насърчите здрави връзки между братя и сестри.

Внасянето на новородено у дома е малко по-различно, когато го правите втория път. С първото си дете бяхте фокусирани върху това как да се грижите за бебе. С второто си бебе вероятно се чудите как по-голямото ви дете ще реагира на ново братче или сестра (и как ще посрещнете и двете си нужди). С този материал ще ви помагаме да се адаптирате.

Как мога да подготвя по-голямото си дете за нов брат или сестра?

Започнете, като говорите с него за пристигането на новото му братче или сестричка. Обяснете с думи, подходящи за възрастта, как расте бебето и помолете за помощ при подготовката на стаята на бебето.  Обяснете на по-голямото си дете, че бебето ще яде, спи и ще плаче през повечето време. 

Знаците, които издават, че ще имате близнаци

С помощта на мъдростта на нашите предци можем да разберем в кои случаи се раждат близнаци.  1. Бременност в по-зряла възраст Пре...

Ако голямото ви дете трябва да се премести в друга стая или да излезе от креватчето, за да освободи място за новото бебе, направете това преди бебето да се роди. Това ще ви даде шанс да свикнете с новата организация, преди да се сблъскате с пристигането на бебето. 

Организирайте грижите за вашето по-голямо дете през времето, когато сте в болницата или родилния център.

Как трябва да представя новото братче или сестра на моето по-голямо дете?

Когато се роди новото бебе, помолете член на семейството или приятел да заведе детето ви в болницата или родилния център за кратко посещение. Нека друг близък човек задържи бебето за известно време, за да могат и двамата родители да дадат на по-голямото си дете много прегръдки.

Помислете да дадете на по-голямото си дете подарък от бебето, като тениска с надпис "за по-голямото ми братче" или "....по-голямата сестричка". 

Как да определите пола на детето

Какво щастие е да знаеш, че скоро ще се появи частичка от огромното светло чувство, което обедини двамата души в желанието да станат ро...

Възрастта и развитието на вашето по-голямо дете ще повлияят на това как то реагира на новия си брат или сестра. Обмислете следните съвети, за да помогнете на детето си да се приспособи към новата ситуация.

- Деца под 2 години. Малките деца може още да не разбират какво означава да имаш нов брат или сестра. Говорете с детето си за новия член на семейството. Разгледайте книги с картинки на бебета и семейства.

- Деца от 2 до 4 години. Децата на тази възраст са все още доста привързани към родителите си и може да изпитват ревност да споделят вниманието си с новородено. Обяснете, че бебето ще се нуждае от много внимание и насърчете участието на по-голямото си дете, като го вземете да пазарува за бебешки артикули. Вижте заедно бебешки снимки му снимки и му разкажете историята на неговото раждане.

- Деца в училищна възраст. По-големите деца може да завиждат от цялото внимание, което получава новото бебе. Говорете с по-голямото си дете за нуждите на новороденото бебе. Можете да помолите по-голямото си дете да ви помогне да се грижите за бебето.

Независимо от възрастта на вашето по-голямо дете, уверете се, че то получава индивидуално внимание, когато се появи новото бебе. Ако правите снимки или видеоклипове, включете го и него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com