Полезни и ВКУСНИ храни, които ИЗЧИСТВАТ организма

10859
Полезни и ВКУСНИ храни, които ИЗЧИСТВАТ организма
Снимка: Security / Pixabay

От време на време трябва да пречистваме организма от натрупаните токсични вещества, за да може да функционира правилно. За целта е важно процесът на храносмилане да бъде улеснен, за да може детоксът да бъде по-ефективен. Ето как може да пречистите организма с полезни храни.

Кайсии – през летните месеци може да си набавите пресни, а през останалите – сушени. Полезните са и двата варианта. Кайсиите съдържат много фибри, които помагат при запек и подкрепят добрите бактерии в червата. Кайсиите за ценен източник на антиоксиданти.

Съвети за детокс в студените дни

Предстоящите студени дни са идеалното време да се погрижите за здравето си. Нуждаем се от него, за да преживеем дългите и зимни дни нев...

Кисело зеле – една от ферментиралите храни, които са толкова полезни за целия организъм. Те са пробиотици, които се грижат за доброто храносмилане. Киселото зеле премахва токсините от организма, а това се отразява благоприятно и върху състоянието на кожата. Хапвайте с мярка, за да не предизвикате подуване на стомаха и задържане на течности.

Грейпфрут – съдържа съединения, които подобряват метаболитните процеси в организма и стимулират загубата на излишни килограми. Цитрусът изобилства от витамини С, А и фибри, което оказва положително въздействие върху редица болежки и състояния. Редовната консумация на грейпфрут помага за регулирането на захарта в кръвта.

Спирулина – една от суперхраните на съвремието, която представлява вид водорасло. Тя пречиства кръвта от натрупвания на тежки метали. Съдържа хлорофил, който премахва неприятната телесна миризма. Може да приемате спирулина като хранителна добавка или като съставка в смутита.

Авокадо – ще ви помогне да прочистите черния дроб. То намалява нивата на холестерола. Благодарение на веществата, които съдържа, съдейства за детокса на черния дроб. Ако страдате от ниско кръвно, може да хапвате авокадо, защото се смята, че то повишава кръвното.

Здравословните храни, които да хапваме през есента и зимата за детокс

Цвекло Богатото лилаво цвекло е любима детокс храна. Те са пълни с беталаини, за които е научно доказано, че детоксикират черния дроб....

Ананас – улеснява храносмилането, помага за топенето на мазнини и за намаляване на високия холестерол. Много полезен плод за премахване на холестерола и пречистване на тялото. Ако го консумирате редовно, ще намалите риска от образуване на кръвни съсиреци. Хапвайте го пресен, не от консерва, за да се възползвате от полезните му качества.

Цвекло – в състава му ще откриете куп антиоксиданти, които съдействат за ограничаване движението на свободните радикали. Пречиства черния дроб, особено силен е ефектът, ако се консумира сок от червено цвекло. Изпийте чаша и ще почувства как тялото се освобождава от токсините, кожата става по-свежа, а тенът – равен.

Лимон – ценен източник на витамин С. Започнете деня с чаша вода с пресен сок от лимон, за да насърчите работата на черния дроб и да подобрите процесите в чревната флора. Ако пиете всеки ден вода с лимон, ще пречистите организма си от натрупаните токсини, ще намалите теглото и ще подсилите имунитета си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com