Ползите от вейпинга или по-безопасно ли е пушенето на електронни цигари

1810
Ползите от вейпинга или по-безопасно ли е пушенето на електронни цигари
Снимка: iStock/Guliver

По-безопасно ли е пушенето на електронни цигари? Британският кралски колеж по обществено здравеопазване в Англия, както и американските национални академии на науките, инженерството и медицината са съгласни, че пушенето на електронни цигари е по-безвредно от пушенето на конвенционални цигари. Public Health England твърди, че изпаряването е „най-малко 95% по-малко вредно“.  Обяснението е, че няма горене и дим при изпаряването (вейпването). А при тютюнопушенето именно димът образува катран и въглероден окис, които в повечето случаи водят до дългосрочни увреждания на здравето. Част от ползите за здравето, до които води отказването на цигарите, включва подобрения, свързани с вкуса, обонянието, белодробната и сърдечната функция.  

При пушенето на електронни цигари няма неприятни миризми

Едно от най-големите предимства на вейпинга е, че вие, вашите дрехи, къща и кола вече няма да миришат на дим. Е, да, има миризма, но тя е съвсем различна от миризмата на дим и фасове. Всъщност дори вейповете с аромат на тютюн не миришат на изгорял тютюн. За повечето хора миризмата на пара е едва забележима. Може дори да получите комплименти от непушачите!

Контрол върху приема на никотин

Пушенето на електронни цигари ви дава пълен контрол върху вашата доза никотин. Течността за вейп се предлага в различни концентрации - от смеси без никотин до такива с високо съдържание на никотин. Можете да изберете точно колко никотин да има във вашия вейп или изобщо да се откажете от него. Повечето вейпъри започват с висока концентрация и постепенно преминават към по-ниска, или дори напълно се отказват от никотина.

Контрол на парата

Пушенето на електронни цигари ви дава възможност да контролирате количеството пара, което издишвате, а това е важна част от удоволствието. Някои вейпъри предпочитат малки устройства за удобство и нисък обем на изпаренията, като например под системи. А други харесват мощни модове. Регулирането на изходната мощност, издухването и затягането, вида на използваната намотка и състава на течността, ви позволяват да регулирате още повече количеството пара, което също така влияе и на вкуса. Можете да изпарявате незабележимо или пък да демонстрирате големи облаци пара, в зависимост от начина, по който ви харесва да пушите.

Пушенето на електронни цигари - течности за всеки вкус

Съществува почти безкрайно разнообразие от течности за вейп с различни аромати и вкусове, от които да избирате. Някои от най-популярните категории са плодове, десерти, напитки, мента, ментол и тютюн. А ако не харесвате това, което се предлага, можете да направите своя собствена смес!

Получавате моментално удовлетворение

Въпреки че някои устройства може да изискват да ги настроите първоначално, има и много по-прости продукти, които идват готови за употреба. Във всеки случай, след като вейпът е готов, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона или директно да всмукнете от устройството, за да се насладите на вейпинга. Някои устройства имат и сензор за издухване, който работи автоматично. Въпреки че всички модели изискват заредена батерия и течност, за да работят, вейп със среден размер може да издържи през целия ден без нужда от никаква поддръжка или грижи.

Цени за всеки джоб

Пазарът на електронни цигари е голям и конкурентен. Във всеки ценови диапазон има много продукти, които могат да задоволят нуждите и вкуса на всеки отделен потребител. Независимо дали искате обикновена електронна цигара за еднократна употреба или сложен мод и първокласна електронна течност, винаги можете да откриете вейп, който да си закупите още днес.

Разбира се, можете да превърнете в хоби колекционирането на оборудване за вейпинг или да се научите как да навивате собствени намотки. Но можете също така да получите страхотно изживяване веднага, дори и ако всичко за вас е напълно ново и непознато. В гамата от стартови комплекти за начинаещи и прости подсистеми има достатъчно качествени продукти за вейпинг, които не изискват опит.

Достъпност и наличност

В днешно време можете да намерите добри продукти за вейп не само в специализираните вейп магазини, но и в хранителните магазини, в бензиностанциите и в почти всички маркети за тютюневи изделия. Има разбира се и онлайн магазини, които доставят вейп продукти директно до вашата врата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com