Породите на кучета пазачи, които няма да ви разочароват

31386
Породите на кучета пазачи, които няма да ви разочароват
Снимка: Mood210 / CC BY-SA 3.0

Кучетата защитават хората си поне от дните на Платон и Аристотел. Нашите нужди от сигурност, приятелство и лоялност не са се променили много оттогава, което прави кучетата популярен избор за защита на нашите близки и нашата собственост.

Кучетата пазители ще лаят или по друг начин предупреждават хората си за предполагаеми натрапници, но обикновено няма да атакуват. Кучетата пазачи имат защитен инстинкт за семействата си, усъвършенстван в продължение на стотици години, и те ще хапят или по друг начин ще се защитават от заплахи. Най-добрите породи кучета-пазачи показват безстрашие и също изглеждат като част от личните ви охранители, с плашещ размер и външен вид, може би дори принадлежащи към една от гигантските породи кучета. Те също могат да се наредят сред най-умните или най-лоялните породи.

Ако търсите куче за защита, все още важат същите правила за собственост на кучето. Ще искате да дадете на това куче любовта и обичта, които бихте дали на всеки домашен любимец, и никога, никога не го дръжте вързано или заключено в мазе или двор. Дори и най-свирепите породи кучета са все още уязвими живи същества, които разчитат на хората за всичко, включително храна, подслон и доверено приятелство. Ето няколко страхотни примера за кученца, които ще бъдат любящите, бдителни очи и уши във вашия дом.

Ако домашният ви любимец можеше да говори, би ви казал ТОВА

Тибетски мастиф

Тибетският мастиф, отгледан в Хималаите, за да пази хора, както и добитък, е едно от най-добрите кучета-пазачи наоколо. Отдалечена, умствено остра, бдителна и малко примитивна порода, те носи силна воля и е много териториална. Имайте предвид, че ако държите тибетски мастиф в дома си, той може да не позволи на никой друг да го посети. Но ще има мек, сладък нрав с членове на семейството. Тибетският мастиф е и една от най-скъпите породи кучета.

Кучето ви обича, когато се усмихвате – вижте какво казват специалистите

Животът никога не може да бъде твърде „забързан“ с най-добрия приятел на човека наоколо. Освен тяхното гушкане и лигави цел...

Акита

Това набито японско планинско куче с къдрава опашка е почитано в родната си страна като символ на добро здраве и дълъг живот. Акитите са яростно защитници по природа и през Средновековието са охранявали японския император и неговото семейство. Акитите са много социални животни и могат да бъдат игриви и глупави. Обикновено те лаят само когато има наистина основателна причина, казва Американското спасително дружество на акита. Акитите могат да бъдат агресивни с други кучета и трябва да бъдат социализирани рано, за да взаимодействат по подходящ начин с тях, както и с хората.

Шнауцер

Този брадат приятел живее, за да защити семейството и дома си. Породата има размера и силата, за да бъде добра в това, както и допълнителната полза от това, че е устойчива на болка. Бонус: Освен това е хипоалергичен. Гигантските шнауцери обаче обичат постоянно внимание и имат изключително голяма нужда както от умствена, така и от физическа стимулация - те могат да станат разрушителни, когато тези нужди не са задоволени. Те също така са склонни да преследват домашни любимци, които са по-малки от тях (основно всички други домашни любимци), така че се справят най-добре, когато са единственото животно в дома.

Белгийско малиноа

Спечелете всяко куче с тези трикове

Докато повечето кучета обичат и се свързват с всеки член на семейството, често има един човек, към който са особено привлечени. И при н...

Дълго използвана в полицейската работа, тази порода кучета постигна момент на слава, когато едно куче на име Кайро помага на американските военни да свалят Осама бин Ладен през 2011 г. Друг белгийски малиноа на име Конан бил удостоен през 2019 г., след като кучето било ранено по време на нападение на Лидерът на ИДИЛ в Ирак. Подобно на външен вид на немската овчарка, Малиноа е силен, интелигентен и лоялен, което го прави чудесен избор за куче пазач. Въпреки това, той може да бъде и териториален и ревнив. Поради тази причина семействата трябва да бъдат подготвени да отделят значително време за обучение.

Боксер

Куче със среден размер, боксерът е любящ, игрив, търпелив и чудесен с деца. Тези кучета може да са мускулести, атлетични и да изглеждат плашещи, но всъщност не са агресивни. С обучение обаче тази породата куче е страхотен пазач. Те обаче имат високи нива на енергия и се нуждаят от чести упражнения. Боксерите също са по-податливи на определени здравословни състояния от други породи, включително тумори на мастоцитите, улцерозен колит и сърдечни заболявания.

Защо се реже опашката на някои кучета

Доберман пинчер

Една от най-добрите породи кучета-пазачи, доберманът е лъскаво, мощно, безстрашно и бързо куче. Считана за петата най-умна порода кучета в света, тя е лоялна в защитата на своите хора и винаги нащрек. Доберманите също лаят много. Ако се наложи, те ще приемат сериозно заплахата, като приковат натрапник към стената или ще го притиснат в ъгъла, докато хората поемат контрола. Когато не е на работа, доберманът може да се държи лигаво и глупаво и да ви развеселява. Те имат високи енергийни нужди и са страхотни спътници за бягане. За съжаление породата също е предразположена към множество здравословни състояния, включително гръбначна компресия, проблеми със съсирването на кръвта, затлъстяване и проблеми с кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Никога не правете това: Типични грешки, които много хора правят при сервиране на ястия

Прости правила за избор на правилната възглавница за сън

Средиземноморски изкушения: Италианският чар на San Remo Mediterranean Cuisine

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com