Последни моди в ръкоделието

1268
Последни моди в ръкоделието
Снимка: https://milenastyle.com

Днес има огромен брой различни видове ръкоделие и неуморно се появяват нови. В такова разнообразие е много лесно да се объркате, защото има класове за всеки вкус.

Традиционното ръкоделие рядко се забравя, то е безсмъртна класика и печели все повече нови почитатели. Тъй като прогресът не стои на едно място и засяга всяка сфера на живота, ръкоделието трябва също да е в крак. Това поражда много нови видове творчество или модифицира старите. Нека да разгледаме два много популярни варианта.

Диамантени гоблени

Невъзможно е да не споменем нашумелият напоследък диамантен гоблен. Това интересно занимание се е разпространило по света от Китай. Тук се комбинират няколко техники - мозайка и мъниста. Работата с диамантен гоблен е различна от обичайната бродерия, тъй като няма конци и плат. А сега ще обясним как се изработва диамантен гоблен.

Картината се получава чрез създаване на модел от кристали по готова схема, където лепилото вече е нанесено предварително. Ролята на иглата е пинсета, която се използва за оформяне на шаблона. Когато работата е завършена, тя може да бъде лакирана за издръжливост.

За да започнете ръкоделие, достатъчно е да закупите готов комплект и да започнете да създавате. По-добре е да започнете с малки снимки и постепенно да преминете към по-големи и по-сложни.

Популярността на съвременните диамантени гоблени се крие и в лесното им изпълнение. Още щом изработите първия си гоблен, ще придобиете увереност и самочувствие. Тези произведения на изкуството могат да бъдат създадени и от деца. Единственото важно нещо в този случай е желанието. Всички останали умения ще дойдат от само себе си.

Гоблени за шиене – вечната модерна техника, която се пренася в модерното

Изкуството на това как се шие гоблен набира все повече популярност у младите хора. Тъй като гобленът може да се счита за пълноценно произведение на изкуството, изображенията върху него вече могат да отразяват и съвременните тенденции. Ето защо, както и в миналото, сега гоблените се избират според принципа на комбинация със стила на интериора. И в зависимост от това платно, те изпълняват различни функции (освен, разбира се, основната - да служат като декорация на пространството).

Когато избирате продукти, вземете предвид цветовата и стилистична комбинация със съществуващите интериорни и декоративни елементи. Избирайки комплект гоблен за шиене, помислете къде ще го поставите. Гоблените изглеждат красиво, ако са разположени на свободна стена и един до друг с други декорации. Можете да заложите както на ансамъл, така и на единично позициониране. И в двата случая е важното, че ще се насладите на красотата на произведение на изкуството, което сте изработели със собствените си ръце. Удовлетворението в този случай е огромно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com