Поверия за косата и защо да НЕ се подстригваме сами

34453
Поверия за косата и защо да НЕ се подстригваме сами
Снимка: iStock/Guliver

Едно от най-разпространените поверия казва: не трябва да се подстригвате сами, тъй като ще привлечете редица беди. Нека разберем защо самоподстригването всъщност е толкова опасно.

Нашите предци са вярвали, че косата притежава мощна енергия. Те вярвали, че в косата е заключена жизнената енергия, здравето, благополучието и дори човешката съдба. Поличбите и митичните истории говорят за голямата сила на косата и енергията на живота, която се съхранява в косата. Смята се, че смяната на прическата може да промени живота на човека, да повлияе на съдбата и бъдещето му.

Много легенди и древни поверия разказват за причините, поради които е забранено да се подстригвате сами. Ето най-важните от тях:

1. Деформация на биополето

Подстригвайки косата си със собствените си ръце, вие променяте своя жизнен път, пречите на развитието на събитията, привличате нещастия и проблеми. Можете да се доверите за фризура само на любезен човек, професионалист в своята област, в противен случай неприятностите няма да се избегнат.

2. Проблеми с парите

Да се ​​подстрижеш означава да съкратиш доходите си. Заедно със смяната на имиджа, промените ще дойдат и с парите: паричният късмет ще се обърне, просперитетът ще отстъпи, успехът ще изчезне.

3. Здравословен проблем

Смята се, че самоподстригването води до сериозни здравословни проблеми и усложнява хроничните заболявания. Който се стриже често, постоянно се разболява, страда и се оплаква от съдбата.

4. Заплаха за живота

С всеки отрязан косъм човек губи няколко години от живота си.

5. Нещастна любов

Има поверие, според което ако подстрижете сами косата си – ще съсипете красотата си (както външна, така и вътрешна), ще изгоните любовта и се  обречете на самота. От такъв млад мъж или момиче хората ще странят и никога няма да минат под венчило.

6. Неприятности в семейството

Подстригването също се влияе от деня от седмицата и от времето на деня. Нашите предци никога не са се подстригвали вечер и в неделя, вярвайки, че подобни действия заплашват с раздор семейството.

7. Ще призове неуспехите

Добре поддържаната коса е съд, който съхранява положителната енергия, към която се стичат просперитет, благосъстояние и пари. Да се ​​отрежете означава да изплашите късмета, да  прогоните щастието и да предизвикате трудности.

Както показва практиката, народната мъдрост рядко греши. За да избегнете неприятностите, дори и да не се доверявате на различни суеверия, подстрижете косата си при професионалист. Но ако вече сте успели да смените прическата си сами, тогава можете да коригирате ситуацията с помощта на добър майстор, който ще се съгласи да ви подстриже отново. В този случай не е необходимо да променяте коренно прическата си: просто трябва леко да отрежете краищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com