Правилно поддържане и грижа за миглите

6075
Правилно поддържане и грижа за миглите
Снимка: iStock/Guliver

Има много информация за здравето на миглите, но някои от тях могат да бъдат противоречиви, тъй като има толкова много митове за растежа на миглите. И някои жени невинаги вземат най-добрите решения, що се отнася до здравето на техните мигли. Някои продукти дори могат да бъдат доста вредни за тези малки косъмчета.

Тук обаче сте попаднали на правилното място...

Основна грижа за миглите

Най-важното нещо, което можете да направите за да се грижите за миглите си, е да почиствате лицето си ежедневно, като не забравяйте да почиствате очите си. Трябва да използвате безопасен продукт, който не причинява парене или дразнене. Можете да намерите специални почистващи препарати за отстраняване на грим, които са направени изключително за грижа за очите.

Бебешкият шампоан е нежна алтернатива на почистващите препарати за лице и очи за премахване на грим и измиване на зоната около очите. Можете също да намерите подхранващи серуми, направени само за мигли.

Друг важен момент е никога да не дърпате миглите, когато сваляте грима или почиствате. Можете е лесно да отслабите или издърпате космите, като дърпате твърде силно. Също така трябва да избягвате да търкате очите си твърде много.

Искате дълги и гъсти мигли?

Всяка жена мечтае за дълги и гъсти мигли, с които да очарова. Можете да си спестите много пари и да имате такива ако опитате тези три ч...

Отстранете правилно грима за очите

Гримът за очи прави очите ви да изглеждат по-големи и по-красиви, но след известно време той трябва да бъде премахнат. Когато оставите грима за очите си за една нощ, това може да направи миглите ви сухи и чупливи. Измиването на лицето ви е добро начало, но гримът на очите ви се нуждае от малко повече помощ. 

Вземете памучен тампон и препарат за отстраняване на грим за очи и разтрийте много внимателно зоната на миглите. Следващото най-добро нещо за истинско средство за премахване на грим за очи е рициновото масло. „Мазнеността“ на маслото сякаш премахва грима от очите за миг. Няма нужда да натискате или дърпате прекомерно.

Удължаване на мигли: безопасно ли е?

Традиционното удължаване на миглите се прилага със специално лепило за мигли, предназначено да държи изкуствените мигли на място. В идеалния случай трябва да оставите професионален естетик да ги приложи. Едва ли искате това лепило да попадне в очите ви.

Съвети, с които ще имате по-красиви мигли

Дългите и добре поддържани мигли правят цялото ви лице да изглежда по-красиво и по-женствено. Особено когато миглите са допълнително зд...

Когато става въпрос за серуми за удължаване на мигли (намиращи се в аптеките или по рецепта), бъдете много внимателни с продуктите, които избирате. Проверете съставките. Винаги първо трябва да направите кожен тест.

Имайте предвид, че някои серуми за удължаване на миглите могат да имат много нежелани, неудобни и дори опасни странични ефекти. Много жени също боядисват миглите си, но това е рисков процес.

Нека миглите ви процъфтяват

Така че не забравяйте да се грижите добре за вашите мигли, да използвате продукти, които са безопасни за очите, да обърнете внимание на всякакви реакции и да потърсите магнитни мигли за по-безопасен и лесен начин за носене на удължаване на мигли.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?
Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Ако често страдате от подпухнали очи и тъмни кръгове под очите, вероятно се чудите защо се случва това. Може да има много причини за това: ·        ...