Празнуваме деня на сандвича

5543
Празнуваме деня на сандвича

Днес е официалният празник на третата по консумация храна в света- сандвича. Той е обичан от малки и големи, има милиони вариации и е подходящ за всяко време през деня- от бърза закуска до вкусна и засищаща вечеря. Но както всичко и те имат различни методи на приготвяне, в различните краища на света. Компанията foodpanda, подбра някои от най- известните сандвичи в различните страни.

1. Индия: Вада Пав

10 любопитни факта за захарта

Ние я ядем, ние я обичаме, и тя може би е един от предшествениците на живот на Земята. Захарта е една от най-старите съставки в света. ...

Това е пикантен, зеленчуков бургер, съдържащ картофено кюфте, чесън и кокосов орех. В началото е бил сандвич, консумиран основно от бедни хора, но много бързо се превръща в любима закуска за всички прослойки и се предлага в 5 звездните хотели.

2. Малайзия: Роти Джон

Представлява франзела с омлет, лук и чили сос. Името му идва от производителя на чили сос- Роти Джон, който приготвял такъв сандвич за своите служители.

3. Виетнам: Банх

Банх е виетнамски вид хляб. Пълнежът на този сандвич е с майонеза, магданоз, чесън, краставици, тофу, свинско месо, сос от риба и малко шунка. Измислен е в началото на 20-те години от уличен търговец, който хранел войниците.

Вечната битка във факти: Пица или хамбургер

Ние всички, познаваме чувството, когато се върнеш от работа уморен и няма нищо за ядене в хладилника. Тогава посягаме към най-бързия, л...

4. Япония- Кацу Сандо

Панирано свинско месо върху бял хляб и зеле. Сандвичът е измислен през 1899 година и се отличава със западното влияние в местната култура.

5. САЩ: БЛТ

Сервира се с препечен хляб и съдържа бекон, домат, маруля и майонеза.

Това е най-популярният сандвич в Америка и за първи път се пише в медиите за него през 1950 година.

Лесен метод ще ви помогне да заспите за по-малко от минута

В днешно време проблемите със съня са често срещани. Причината е непрестанният стрес, под който се намират много от нас. Чувството за с...

6. Мексико: Чермита

Чермита се прави с яйчна основа, бриош, авокадо, говеждо, сирене, лук, билки и салца.

7. Франция: Мадам Крю

Има две вариации на този сандвич-Мадам Крю и Господин Крю. Съдържат шунка, ементал, грюер и сос бешамел. Женската версия на сандвича, завършва с чукнато яйце.

Искате да направите добро първо впечатление? Следвайте тези съвети

Мислите си, че имате 10 минути, за да направите добро първо впечатление? Помислете пак. Повечето хора изграждат представата си за няког...

8. Близкия изток: Фалафел

Фалафелът е един от най-популярните улични храни по целия свят. Направен от пържени топки месо, подправени с нахут, зеленчуци, лют сос, тахан и всичко това завито във вкусна арабска питка.

9. Германия- Фишбрьотхен

Сандвич, пълнен с риба(херинга), лук и кисели краставички. Консумира се основно в Северна Германия, поради близостта на региона към Северно и Балтийски море. Този сандвич е втората най-популярна закуска в Германия след вурстчетата.

10. Чили- Чакареро

Странни случаи на храни в самолетите

Въпреки, че мирисът е доминиращ за изграждането на вкусовите качества на храната, самият вкус е събирателно от много други рецептори. А...

Чакареро се приготвя от тънко нарязани и изпечени на скара пържоли, гарнирани с домат, чушка и зелен фасул. Известен е като фермерския сандвич.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com