Предметите от доброто старо МИНАЛО, които все още използваме и днес

5099
Предметите от доброто старо МИНАЛО, които все още използваме и днес
Снимка: Gadini / Pixabay

Може би имате у дома спомен от миналото или минавате покрай такива всеки ден. Нека видим кои неща от соца сме запазили и до днес и ни припомнят за славните дни, които бяха преди.

Печка чудо – ще ги видите не само по селата, а и в някои по-малки градове. Най-разпространената печка за отопление през зимата на дърва и въглища. Понякога се пали трудно, трябва винаги да имате материал за целта и може да се опушвате от време на време, но топли настина много.

Холна секция – цяла голяма секция с шкафове, която трудно се разглобява, когато се сглоби веднъж. Обикновено заема цяла една стена от стаята. Обикновено се поставят в хола.

6 символа на социализма предизвикват умиление у хората, щом чуят за тях

Много хора гледат с тъга и носталгия към миналото и социализма. Все пак това са години, от които има какво да ни липсва. Вижте кои 6 с...

Лимонови резанки – сладко изкушение от соца, което се среща и днес. Ще ги намерите в големите вериги супермаркети. Може да ги добавите към подаръка си или да поглезите себе си с тях.

Термометър с живак – добрият стар термометър, който е мерил неведнъж температурата ни и неведнъж сме чували от майките си, че не трябва да пипаме долу, защото това е живак. Те вече се намират все по-малко, защото не се смятат за безопасни. Сега има електронни термометри, които са иззели техните функции.

Чугунен радиатор – в днешно време, разбира се, има радиатори, но те са по-скоро алуминиеви. Чугуненият радиатор, който носи в себе си дъха на миналото, е утежнявал бюджета на домакинствата. Този уред бе много тежък, загряваше и изстиваше много бавно. Той обаче е вечен и много домакинства са се обръщали към неговите услуги.

Табела „Образцов дом“ – те са много разпространени, особено по къщите. И днес може да видите такива и да надникнете любопитно в двора, за да видите колко е красив и подреден.

Носталгията помага да гледаме по-ведро на бъдещето

Щастливите спомени вдъхват оптимизъм и намаляват безпокойствата за бъдещето, съобщи в. "Дейли мейл". Така хората поддържат самоуважени...

Панелен блок – може би някои от вас дори живеят и днес в такъв. В миналото обаче панелните блокове са били основни места за живеене и повече от 2 млн души са се възползвали от тях. Те обаче създават проблеми през зимата, защото имат ниска енергийна ефективност и разходите за отопление нарастват драстично.

Стар хладилник – такъв може да видите и днес в много домакинства. Тези хладилници са по-шумно и в никакъв случай не са енергоспесяващи. Те обаче са много издръжливи, ще ви служат с години.

Електрическа възглавница – тя помага при болки във врата, кръста и корема. Разбира се, трябва да внимавате за кабела, когато я ползвате. Днес също може да я намерите на пазара.

Чушкопек – преди във всеки дом имаше чушкопек, защото това беше оригиналният начин за печене на чушки за зимата. Освен тях, на чушкопека могат да се пекат картофи, патладжани и други зеленчуци. С него печенето ставаше за 5 минути, беше интересно занимание за баби и внуци и много полезен уред, без който зимата не би била същата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com