Предразсъдъците, които пречат на една връзка

4491
Предразсъдъците, които пречат  на една връзка
Снимка: Pexels

Когато се сблъскват с трудности в своя личен живот, хората често обвиняват обстоятелствата или партньора – и не си дават сметка, че самите те също може да са част от проблема.

Основните предразсъдъци, които пречат на любовните взаимоотношения, са следните.

1. Натрапване на определена социална роля на партньора

„Мъжът трябва да...“, „Жената трябва да...“  - придържането към подобни възгледи буквално обрича човек на самота, защото никой не иска да се чувства „длъжен" на някого. За мнозина това е категорично неприемливо както в обикновеното приятелство, така и в романтичните отношения: нещо да се изисква от тях, сякаш са длъжни. 

Ако се придържате към такива възгледи, това може да бъде само по отношение на себе си: щом смятате, че мъжете и жените си дължат нещо, тогава изпълнявайте своя „дълг", без да натоварвате другите.

2. Различни мнения за връзката

Например, моногамията (постоянна връзка само с един партньор) и стремежът към отглеждане на деца са свойствени на всички нормални хора. Много е абсурдно да се свързвате с човек, без да обсъждате подобни въпроси - а след това да се възмущавате, да осъждате възгледите му и да се опитвате да ги промените.

Преди да започнете връзка, трябва да се уверите, че и двамата планирате да имате деца или, обратно, да сте без деца; че и двамата сте моногамни.

3. Суеверните шаблони на зодиака

Тези навици дразнят половинката ви

Във всяка връзка има моменти на пълно разбирателство и покой и моменти на кавги и несгоди. Важно е да разберем кое точно ни дразни и да...

Такова, на пръв поглед, невинно суеверно увлечение по хороскопите може много да навреди на личния ви живот. То предполага „лепене на етикети“ по другите, което ви пречи да виждате хората обективно. „Жалко, той е Скорпион!“ или „Уви, язък, че е Дева!“ – такива мисли създават фалшив образ на партньора и му приписват черти, каквито не е задължително да са му присъщи.

Пък и много хора ги отблъсква тази прекомерна мнителност и сляпа вяра в „звездите“. Въобще, не забравяйте, че вярата в зодиака е по-скоро игра, забавление и няма нужда да се взема насериозно.

4. Никому не налагайте здравословния си начин на живот

Ако сте избрали здравословен начин на живот, това със сигурност е похвално. Но определено не си струва да превъзпитавате някого - само ще хабите безсмислено нерви. Докъм 20-25 години човек вече е напълно оформен и трудно се преоформя.

Ето защо, щом са ви неприятни тютюневият дим и пияните хора, е крайно нелогично да започнете връзка с пушач/ка или любител/ка на пийването с надеждата да го/я спасите.

Разпалете огъня във връзката си

Идва период, когато и най-интересната връзка стига своя застой. Това може да бъде предизвикано не само от изчерпване на заниманията и ф...

5. „Родителите и приятелите ми не те харесват!"

Нито родители, нито приятели ще живеят с партньора (партньорката) ви, не те ще спят с него или с нея, не те ще отглеждат децата ви.

Препоръките на родителите е добре да се вземат предвид, мнението на приятелите също може да подскаже това-онова – но, така или иначе, няма нищо по-важно от собствените ви усещания, симпатия и привличане към определен човек.

За тази съвкупност от чувства и емоции има кратко и точно определение – наричат я „любов“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com