Причини да сложите соларни лампи в градината

2873
Причини да сложите соларни лампи в градината
Снимка: Pixabay

Градината трябва да бъде украса у дома и място, където обичаме да почиваме след тежка работна седмица. За много хора това е и хоби, чудесно бягство от ежедневните задължения и начин да си осигурят доза спокойствие и релаксиране . Не винаги обаче си спомняме, че домашната градина може и трябва да изглежда впечатляващо и след като се стъмни. Слънчеви лампи за градината, ще ви помогнат в това. Проверете защо си струва да инвестирате в тях.

Какво точно представляват слънчевите лампи?

Коя страна е лидер в производството на слънчева енергия?

Китай е една от държавите, които пряко влияят на климатичните промени, но в последните години страната се опитва да превключи на все по...

Соларните лампи за градината на пръв поглед не се различават много от "обикновените". Достатъчно е обаче да погледнете отблизо, за да видите ключов елемент. Това е слънчевия панел, който произвежда енергия от слънчевите лъчи - това се съхранява в малка батерия, от която лампата се захранва след мрака.

Ползите от това решение са очевидни. На първо място: не използваме електричество, взето от мрежата, което значително намалява разходите за градинско осветление (на практика ги намалява до нула). Второ: нямаме нужда от външен източник на захранване, към който да свържем лампата.

Нека се съсредоточим върху последния аспект. Като правило оставяме планирането на градината до края на ремонта, като първо искаме да завършим интериора на къщата. Обикновено това води до факта, че забравяме да извадим захранването извън сградата. Вместо да прокарват кабели през цялата градина, което отнема много време и е скъпо, могат да се използват соларни лампи, които имат собствен напълно безплатен източник на енергия.

Соларните лампи за градината са супер функционални. Те могат да бъдат поставени във всяка част на градината, защото не сме ограничени от наличието на захранващ кабел. Благодарение на това е възможно да се използва осветление дори в най-отдалечените от сградата места, близо до навеса с инструменти, до навеса за боклук, до беседката и т.н.

Ремонтират училища за 1 млн. лв. в Пловдив

В 40 училища в Община Пловдив се извършват ремонтни дейности на обща стойност около 1 милион лева. Това каза Стефан Стоянов, заместник-...

Като съвет:

Ако искаме лампите да имат не само декоративна функция, но и да повишат безопасността на ползвателите на градината и да позволят свободно движение около сградата, струва си да инвестираме в слънчева лампа със сензор за движение. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com