Причини, поради които не отслабвате въпреки диетата и спорта

8316
Причини, поради които не отслабвате въпреки диетата и спорта
Снимка: iStock

Аз съм на диета и не отслабвам - има ли идеална диета за отслабване?

В интернет можем да прочетем за отслабващите ефекти на различни диети - безглутенова, веганска, сокова, зеленчукова и плодова, зелева и десетки други. Кой от тях са най-добрите? Как да отслабнете разумно? Всъщност не можем да отговорим на този въпрос с нула-едно, защото всяко нещо си има своите предимства и недостатъци.

1. Ефективна диета за отслабване е тази, която въвежда калориен дефицит

Можете да премахнете храни от диетата си, но докато консумираме същите или повече калории, които използваме всеки ден, просто няма да можем да отслабнем. Излишните калории не могат магически да се изпарят, така че ако не ги консумирате по време на физическа активност, тя ще се натрупа под формата на мастна тъкан (особено под формата на коремна диафрагма ) и ще попречи на целия процес на отслабване.

Ефективната диета за отслабване трябва да осигурява приблизително 15-20% по-малко калории от общия ни метаболитен процент. По-малък дефицит просто ще има твърде бавни и незабележими ефекти, които могат да влошат мотивацията. В случай на много нискокалорична диета обаче увеличаваме риска бързо да се върнем в първоначалното състояние след края на отслабването.

Така че в крайна сметка каквото и да ядем, най-важното е колко ядем. Така че за известно време запишете какво точно ядете и пиете всеки ден. Помнете всеки плод, всяка шепа ядки. След няколко дни може да откриете, че освен калориите, изброени от вашия диетолог, вие консумирате и допълнителни калории под формата на малки закуски, които не вземате предвид. За съжаление дори тези калории се отчитат за крайния баланс и шансовете ви да отслабнете.

2. Съставът на ястията също е от голямо значение

Закуска с протеини и мазнини, диети с високо съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини, ниско съдържание на мазнини ...идеите варират в зависимост от модата и сезона. Диетолозите обаче най-често препоръчват просто ястия, които са едновременно големи по обем и осигуряват малко калории. Следователно, зеленчуците и плодовете с високо съдържание на фибри, пълнозърнестите храни, висококачествените източници на протеини, както и растителните масла и ядките са добър избор.

3. Упражнявам се и не отслабвам - какво е значението на упражненията при отслабване

Това е още един момент в общия план за отслабване, който за съжаление е лесен за объркване. Когато започваме да отслабваме, често търсим тренировка, която е подходяща за нас. Редовното обучение обаче е само част от успеха. Лесно е да забравим, че освен този час във фитнеса имаме и цял ден, през който всяка дори малка дейност се брои в ежедневния баланс.

Затова обърнете внимание на това, което правите в допълнение към планираното обучение. Може би просто не се движите достатъчно и би било достатъчно да замените асансьора със стълби и да карате вместо колата - велосипеда. Дори такива малки неща ускоряват метаболизма и позволяват по-ефективно отслабване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com