Признаците, които показват, че енергията в дома ви е добра според Фън Шуй

3550
Признаците, които показват, че енергията в дома ви е добра според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

В интерес на истината не е трудно да разберете дали енергията ви е добра в у дома според Фън Шуй. Достатъчно е само да си отговорите на въпроса дали се чувствате добре у дома и ако отговорът е положителен, то тогава най-вероятно всичко е наред. И все пак има външни признаци, които показват това, като например подредбата. В следващите редове ще ви запознаем с някои от тях и сами можете да прецените дали домът ви е съобразен с философията или не. 

Здрава и устойчива външна врата

Цветята, които ще ви донесат късмет според Фън Шуй

Фън Шуй Светогледът на Фън Шуй уверява, че у дома е необходимо да се отглеждат и засаждат онези растения, в които венчелистчетата и ли...

Според философията, през вратата домът поема най-много енергия. Колкото е по-здрава тя, толкова повече положителна енергия ще се задържа и ще успявате във всяко едно начинание.

Голям коридор

Големият коридор след външната врата е следващият, който направлява енергията и насочва към дома. Трябва да е достатъчно широк, за да е добър проводник и да може да я направлява и задържа. Друга важна особеност, за да се задържи този поток, е да няма врати или прозорци непосредствено пред входната врата. Например, ако има врата на банята или кухнята точно срещу входа, то енергията лесно може да се изплъзне, още преди да се е настанила в дома ви. 

Щастлива и активна кухня

Според философията кухнята е сърцето на дома. Затова е важно да се грижите за това помещение добре. Трябва да включите свежи и зареждащи цветове, които внасят положителна енергия, както и да съобразите малки детайли, които са важни за учението. Според Фън Шуй не може да има щастлив дом, ако енергията в кухнята е негативна.

Растенията, които трябва да имаш в дома си според Фън шуй

Чудесно е, когато у дома отглеждате растения – жива енергия за пречистване на въздуха, а и енергията на дома и неговите обитатели...

Спалнята – стаята на любовта

Най-вероятно сте чували много пъти, че стаята е любовното гнездо на един дом и е най-важна. В това няма нищо случайно. Все пак, тук почиваме, релаксираме след тежък ден и разбира се – правим любов, което е най-висша форма на интимност между двама души. Тук трябва да насочите най-много усилие в задържането на положителната енергия, така че тя да се установи трайно. Това неминуемо ще доведе до хармония и мир в семейството.

Трябва да се грижите за добрия външен вид на спалнята – хубаво легло, чисти чаршафи, одеяла. Осигурете комфорт в тази стая и това е сигурен знак, че доведе щастие на цялото семейство.

Добре поддържана баня, мокро помещение и килер

Това са помещения, на които рядко обръщаме внимание, но все пак те имат своя принос в общата енергийна картина на дома. Те трябва да се почистват редовно, да се поддържат в добър вид и да няма стари и изпочупени вещи. Ако имате такива, поправете ги, за да се използват от семейството или пък просто ги изхвърлете, тъй като те пречат на положителната енергия в дома ви.

Кой е вашият любим цвят според Фън Шуй

Цветовете влияят върху човека и живота му, това твърди древната фън шуй философията и не само върху тях. Всеки цвят не означава просто ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com