Прочети това преди… да се самопрецакаш

3059
Прочети това преди… да се самопрецакаш
Снимка: iStock/Guliver

Несъмнено лятото е сезонът на купоните. Със сигурност ти се ще да се поразвихриш, но… Внимавай! Не го прави на ТОЗИ купон! Ако се изкушиш – бъди готова да платиш солена цена.

Вероятно считаш служебното парти за съзможност да се развихриш с колегите. По този начин най-после те ще опознаят и твоята дива страна. Не пропускай малката подробност, че това е служебно парти! Т.е. – очаква се всички да се държат прилично!

Гледай на този тип партита като на бизнес събития. Смяташ ли, че щом сте извън службата, шефът не наблюдава служителите? В грешка си! Поведението ти на обществено място може да е много силен коз, с който да го впечатлиш. Но може и да го разочароваш... Разбира се, това не означава, че трябва да мислиш и говориш изцяло служебно. Все пак сте там, за  да се забавлявате. Но с мярка!

Внимавай със забавленията, за да не навредят на бъдещата ти кариера. Ето 3 неща, които в никакъв случай да не правиш на служебното парти!

Изиграй картите си добре

Отиди на служебното парти. В противен случай ще създадеш впечатление, че се делиш от екипа.

Без значение иска ли ти се да си там или не, помни, че е важно да бъдеш. Можеш да поговориш с колегите, с които все не ти остава време в службата. Обърни специално внимание и на ръководството. Поддържай разговорите забавни.

Всички погледи са в теб

В случай, че не се издъниш по време на партито и не само не си развалиш репутацията, но и я повдигнеш, това ще затвърди добрия ти имидж. Но ако си позволиш да се издъниш… Само гледай как кариерата ти във фирмата се разбива на малки парченца.

В никакъв случай не прекалявай с алкохола. Не е проблем да пиеш – въпросът е колко. На офис партитата е най-добре да консумираш минимално. Не рискувай репутацията си – има други места, по-подходящи за това.

Избягвай и клюките. Недей да злословиш, най-малко пък – по адрес на ръководството. Това в никакъв случай не е добра идея.

Помни също, че служебното парти не е място за флиртове. Ако има някой, който харесваш във фирмата, може да потърсиш начин да се видите. Но нека не присъстват всички останали колеги!

Спазвай парти протокола

Това е служебно парти – не води половинката си! Освен ако изрично не сте се уточнили във фирмата, че може да си водите „придружители“.

Прояви добро възпитание. Не пропускай да благодариш на организаторите. В случай, че не успееш да ги видиш, поне им изпрати благодарствен имейл.

Подбери облеклото си много внимателно.

Никога и в никакъв случай не шофирай пила! Дори и да пиеш съвсем малко, това ще направи лошо впечатление. Да не говорим за далеч по-големите проблеми, които можеш да си навлечеш. Просто не го прави! Помоли някой да те прибере с колата или си вземи такси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com