Пролетно разкрасяване

448
Пролетно разкрасяване
Снимка: iStock

Смяната на сезона е изпитание за силата на целия организъм. Ако сте следвали различни съвети и трикове, спазвали сте внимателно своята „рутина за красота“ и сте се опитвали да се грижите правилно за специалната си кожа през зимата, то с настъпването на пролетта грижата за кожата трябва да се удвои.

След дългата зима желаете не само да обновите вашият гардероб, за да сте спретнати и да носите пролетната енергия и настроение, но и да възстановите здравето на вашата кожа. Все пак през студеното време значително я е дехидратирало. Поради тази причина, за да заредите и енергизирате вашата кожа на лицето ви със здравина и красота, е добре  да извършите конкретни козметични процедури по пролетно разкрасяване.

Черни зъби и червило с живак: странните практики за красота от древността

Хората винаги са се стремели към красотата. От древни времена има различни практики за красота, предназначени да направят човек по-прив...

Разбира се, не можете без подходящ тип домашни грижи и преди всичко използването на  маски. През пролетта е добре да направите активно овлажняване на кожата, защото  през зимата тя е загубила много влага. В салоните за красота като правило се предлагат процедури с хиалуронова киселина.

Препоръчително е да правите  маски с колаген, както и такива за облекчение на уморена  и изтощена кожа. Те ще я наситят с витамини, които са много необходими след зимния период. За добър ефект трябва да извършите няколко процедури. И не бива да се забравя и за правилното подхранване за кожата. Много е важно да я подхранвате с витамини през пролетния период не само отвън, но и отвътре.

Липсата на витамини е друго неизбежно зло, което нахлува в живота ни с първите топли дни на пролетта. Очевидно е, че най-доброто средство за лечение на дефицит на витамини е надеждният мултивитаминен и минерален комплекс. Когато избирате крем, обърнете внимание на активните съставки в неговия състав. Ако съдържа оптимална концентрация на Витамин В5 в оптимална концентрация, това може да послужи като допълнителна гаранция за бързо възстановяване на здравия цвят на кожата и защита от негативното въздействие на околната среда. Витамин Е предотвратява появата на старчески петна и лунички.

Домашните пилинги и ексфолианти не са по-лоши от закупените от магазина. Ако ги приготвите по правилен начин, те са чудесно допълнение към основните грижи за кожата ви през пролетта. Основата за тях може да бъде това, което винаги е под ръка: кисело мляко, мед, овесена каша. Смесвайки основата с утайка от кафе, сол или захар, можете да постигнете прекрасни резултати. Ако имате суха и комбинирана кожа трябва да изберете по-мазна основа. Ако отражението ви в огледалото е с твърде "лъскава" кожа, можете да експериментирате с козметична глина.

Разкрасяващи продукти от далечното минало, които се използват и до днес

Когато стане въпрос за бюти процедури и козметика, обикновено всеки показва стремеж към новото, модерното и иновативното. Като че ли се...

Хората с акне или розацея и подобни неприятни неща трябва да бъдат особено внимателни при приготвянето на ексфолианти – малки абразивни частици могат да задълбочат проблема. Тъй като кожата в такива случаи често е пресушена, по-добре е да използвате доказан овлажнител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com