Променете настроението си с едно просто упражнение

8603
Променете настроението си с едно просто упражнение
Снимка: iStock/Guliver

В тази статия ще научите как лесно да промените настроението си чрез котва, упражнение, което няма да ви отнеме много време да практикувате всеки ден и което с навика ще ви донесе само психическо и емоционално благополучие.

Как да промените настроението си, когато сте стресирани

Можете ли да си представите колко страхотно би било моментално да се почувствате спокойни, когато се почувствате стресирани?

Ще предприемем действия и ще създадем "котва", свързана със спокойствието, "котва", която ни помага да управляваме стреса по много здравословен и лесен начин.

Спокоен дух с 14 лесни стъпки

“Научете се да успокоявате ветровете на ума си и ще се радвате на страхотен вътрешен мир”, казва Ремез Сасон.Медитацията по...

И сега... вероятно се питате каква е тази "котва"?

Котвата е образ, миризма, звук, докосване, което моментално ни води до определено усещане. Това е нещо много естествено, което всички ние изпитваме, защото умовете ни са създали много силни невронни вериги, които свързват това усещане или памет със специфичен стимул.

Можем да се възползваме от този естествен механизъм на нашия мозък, за да създадем котви в наша полза и по този начин да генерираме емоциите, които искаме, в моментите, в които искаме да ги почувстваме.

Затворете очи и си помислете за ситуация, в която сте се чувствали наистина щастливи и спокойни. Потопете се напълно в този момент, сякаш го изживявате отново с всичките си сетива. Погледнете отново какво сте видели, слушайте отново какво сте чули и почувствайте колко сте се отпуснали.

Ако не ви хрумне такава ситуация на момента, тогава си я представете. Помислете за място, където се намирате спокойни и ведри и си представете себе си там. Свържете се с онова чувство на спокойствие и хармония.

Една истина, която ще подобри здравето и ще удължи живота ви

Има една проста истина за насърчаване на здравето и дълголетието. Но основният проблем е неразбирането на елементарни неща. И такива не...

Сега, докато преживявате това успокояващо изживяване, стиснете пръстите на палеца и показалеца на двете си ръце заедно. По този начин вие свързвате този специфичен натиск на пръстите си с усещането за мир и спокойствие.

Повторете това упражнение поне 5 пъти подред. След това, без да мислите за нищо друго, отново стискайте пръстите си по същия начин и си кажете: Какво чувствам? Трябва да почувствате спокойствие...

Продължавайте да повтаряте това упражнение за около 20-30 дни по едно и също време. Отделете няколко минути за себе си, затворете очи и помислете за ситуацията, в която сте се чувствали наистина спокойни. Стиснете отново пръстите си, когато изживявате това преживяване по истински начин, възприемайки всеки от нюансите му.

Повтарянето на котвата всеки ден ще ви помогне, така че да можете да се свържете с усещането за мир и спокойствие, от което се нуждаете, за да излезете от това неприятно емоционално състояние.

Котвите ще бъдат ценен ресурс за ежедневието ви, за да се научите да осъзнавате по-добре как се чувствате и как искате да се чувствате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com