Психолог: Ето защо крещим на най-близките си хора

13705
Психолог: Ето защо крещим на най-близките си хора
Снимка: iStock

Според някои изследвания кавгите между двама партньори били здравословни и полезни за връзката. След “изпускането на парата” цялата негативна енергия е изхвърлена от вашите мисли и се чувствате значително по-облекчени. За да затвърдим или отхвърлим това твърдение, в следващите редове ви представяме мнението на психолог, което поискахме специално за вас. 

Често се случва да избухваме заради случки от миналото

Дори и на най-търпеливите и уравновесени хора поне веднъж им се е случвало да избухнат както трябва. Много е важно обаче в такива моменти на избухване да продължите да виждате и чувате човека пред себе си, а не да потънете в бихме казали дори транс и да изключите всичко и всеки около вас. Често се случва причината да се окаже изникнал спомен от миналото, който да създаде негативни настроения у вас и партньорът ви да го “отнесе” без да има реална вина в конкретния момент. 

Тези ЗОДИИ обожават скандалите

Не всички ситуации обаче са безпочвени и нелогични. Понякога наистина си струва да повишим тон, за да затвърдим позицията си и да предпазим репутацията си. Важно да отстояваме своите граници и когато някой не ги зачита - да му се покаже, че няма да се поддадете на манипулации. 

Забелязали ли сте обаче, че най-често хората крещят на най-близките си. Експертите твърдят, че това е така, защото сме изградили доверие помежду си. 

Можем ли обаче да си позволим да крещим на близките си?

Когато във връзката се чувстваме невидими, недооценени, приети за даденост, ние се опитваме да спечелим отново вниманието на другия. И често това се осъществява именно чрез повишаването на тон. Има и случаи обаче, в които хората използват крещенето като щит, който да ги предпазва от нараняване. Този тип личности често се оказва, че имат болезнени спомени, крият чувствата си и изпитват колебания относно това колко оценени и обичани са. 

Кои зодии правят най-големите скандали?

Много по-добре е в такива моменти вместо да се разкрещим като отговор на половинката ни, да поемем въздух и да го попитаме какво има предвид. По този начин избягвате разгорещени кавги, а дипломатично и искрено споделяте притесненията и разрешавате проблемите си.

Кои са по-добри - крещящите или премълчаващите?

Психолозите отказват да поставят етикети на хората като “лош” или “добър”, защото всеки от нас може да отключи и двете в различните ситуации. Но тези личности, които сами затвърждават позицията си на “по-добри” във връзката, са именно тези, заради които тя се разпада. Полезно е за премълчаващите да си позволят да изпаднат в ситуация на крещящ, за да опознаят по-добре не само другия, но и себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com