Психолозите разкриват 4-те най-чести причини за развод

15155
Психолозите разкриват 4-те най-чести причини за развод
Снимка: iStock/Guliver

Според статистиката около 50% от всички бракове завършват с развод. В същото време, ако човек реши да формализира втори брак, вероятността той да се провали се  намалява до 31%. Социолозите са убедени, че втората връзка е по-вероятно да просперира, защото хората, които я съставят, са по-възрастни, по-опитни и ясно разбират какво търсят в една връзка. Тези семейства обаче също се разделят. В тази статия ще ви разкажем основните причини, които водят до това прекъсване.

1. Липсва им поверителност

През 21 век този проблем изглежда особено актуален, тъй като социалните мрежи са важна част от живота на всеки. Днес публикуването на снимката на партньора ви е почти като миене на зъбите: това вече се е превърнало в навик и се счита за често срещано. Но не всички хора са готови да изложат личния си живот така, сякаш това е спектакъл, който всички могат да видят.

Друг подобен проблем е говоренето за личен живот с приятели зад гърба на партньора. Това поведение може да не се хареса на вашата по -добра половина, което води до чести спорове и в крайна сметка до развод.

2. Различни начини за разрешаване на конфликти

Всички сме отгледани в различни семейни условия, където родителите ни внушават различни ценности и стереотипи. Следователно двама възрастни могат да носят напълно противоположни идеи за това как трябва да се разреши  конфликт : единият мълчи, че страда от проблема, натрупвайки всичко вътре в себе си, другият изразява гнева си и избухва дори от мъничко нещастие.

Ако хората не желаят да се променят и търсят компромиси, когато се справят с тези ситуации, в крайна сметка бракът може да доведе до развод.

3. Наличие на деца от предишни бракове

Децата от предишни бракове не винаги причиняват развод, но понякога се случва . Обикновено това се случва, ако  вашият партньор не може да приеме, че това дете не е негово, опитва се да се състезава за вашето внимание или умишлено създава конфликти. В резултат на това бащата осъзнава, че синът или дъщерята са по -важни от новата връзка, така че в крайна сметка се развежда. 

Възникват и противоположни ситуации: детето манипулира бащата или майката, за да напусне връзката. Обикновено това се случва, когато те вече са тийнейджъри и не могат да приемат идеята, че родителите им са се разделили.

4. Нежеланието на един от двамата да има деца

Раждането на дете е отговорно решение, което двамата бъдещи родители трябва да вземат заедно. Но ако единият от вас е готов, а другият все още не е сигурен в това, това може да доведе до конфликти и  недоразумения . Много хора обикновено не виждат смисъл в брака без деца.

Другата страна на медала се случва, когато мъж или жена не могат да имат деца поради здравословни проблеми. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com