Пушенето влияе на външния ви вид по непредполагаем начин - ВИЖТЕ как

3379
Пушенето влияе на външния ви вид по непредполагаем начин - ВИЖТЕ как
Снимка: Free-Photos/Pixabay

Ако знаете какво причинява тютюнопушенето във вътрешността на тялото ви не е достатъчно, за да ви мотивира да се откажете, помислете за вредите, които нанася на външния ви вид. Продължителното пушене оказва голямо влияние върху външния вид на косата, зъбите, кожата и др.

Пушенето ви причинява тъмни кръгове под очите

Изследванията показват, че пушачите не спят толкова здраво като непушачите и когато не спите достатъчно, вие увреждате външния си вид по редица начини. Един от най-непосредствените и очевидни странични ефекти от по-малко сън са тъмните кръгове под очите.

НЕ четете етикетите си внимателно в супермаркета – ЕТО какви грешки допускате

Вие увеличавате риска от псориазис

Учени назоваха пушенето като една от причините за самотата

Тютюнопушенето може да направи човек по-самотен, смята международна група изследователи – с времето близките на пушачите намалява...

Въпреки че хората, които никога не са докосвали цигара, получават псориазис, тютюнопушенето увеличава риска от развитието му, показват изследвания. Ако пушите по кутия на ден, шансовете ви да получите псориазис се увеличават с 20 процента. Ако пушите с тази скорост повече от 11 години, рискът от псориазис се увеличава до 60 процента. За да избегнете това състояние, което причинява люспеста кожа, която е червена, петна и лющеща се, угасете тази цигара.

Зъбите ви ще бъдат жълти

Вероятно вече познавате този – всичко, което трябва да направите, е да се погледнете в огледалото. Никотинът в цигарите дълбоко оцветява зъбите в жълто и с течение на времето може дори да ги превърне в кафяви. За да влоши нещата, тютюнът в цигарите може да доведе до заболяване на венците, като отслаби меките тъкани и костите на зъбите. Така не само зъбите ви ще станат тъмножълти, но дори може да изпаднат с течение на времето.

Кожата ви ще изглежда по-стара

Един от най-честите начини, по които тютюнопушенето оказва влияние върху външния ви вид, е като кожата става сива и като цяло бледа. Пушенето изчерпва хранителните вещества, включително витамин С, които работят за възстановяване и защита на увредената кожа, никотинът възпрепятства притока на кръв, а цигареният дим се запълва с въглероден оксид, който измества кислорода в кожата ви. Всички тези ефекти заедно ви оставят с неестествено обезцветена и суха кожа.

Разкриха как тютюнопушенето ускорява стареенето

Добрата новина за хората, които планират да спрат пушенето е, че само две седмици след изпушването на последната цигара кожата ви започ...

Вие увеличавате риска от катаракта

Чрез поставяне на оксидационен стрес върху очните лещи, пушенето значително повишава риска от развитие на катаракта с невероятните 22 процента. Шведски изследователи откриха, че дори и след отказване от тютюнопушенето, свързаните с това рискове продължават.

Може да получите стрии

Въпреки че всеки може да развие стрии в резултат на бърза загуба или наддаване на тегло, пушенето прави появата на стрии много по-вероятно. Никотинът в цигарите уврежда съединителната тъкан и влакната в кожата ви, причинявайки по-слаба кожа с лоша еластичност. В резултат на това пушачите са по-склонни да видят сребърните ивици, образувани по бедрата и бедрата им, тъй като кожата им не е достатъчно здрава, за да остане опъната при колебания в теглото.

Косата ви ще изглежда по-малко пълна

10 хитри начина, с които може да откажете цигарите

Никога не е твърде късно да се откажете от тютюнопушенето и ще получите много ползи, независимо на каква възраст сте. Ето няколко бързи...

Пушачите са склонни да имат тънка и слаба коса, тъй като токсичните химикали в дима увреждат ДНК на космените фоликули. Цигарите също така произвеждат увреждащи клетките свободни радикали, които не само правят косата тънка и чуплива, но и я правят сива. В едно проучване мъжете, които пушат, са два пъти по-склонни да загубят косата си.

Бялата или кафявата захар е по-полезна

Гърдите ви могат да увиснат

Като средство за потискане на апетита, пушенето оказва влияние върху тялото, като причинява слаб външен вид, но пушенето също променя тялото ви, като причинява увисване на гърдите. Пушенето увеличава скоростта, с която кожата губи своята еластичност, така че претеглените зони като гърдите и подмишниците ще увиснат по-забележимо.

Ноктите ви пожълтяват

Освен че оцветяват зъбите, ноктите и дори пръстите на пушачите могат да пожълтяват благодарение на тютюна в цигарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com