Растенията, които могат да бъдат опасни за домашните любимци

2511
Растенията, които могат да бъдат опасни за домашните любимци
Снимка: iStock

Растенията и домашните любимци са малките ни радости в ежедневието. Всичко зелено и цветно е прекрасно, но често любимците ни обичат да опитват от тях. Вижте кои растения, трябва да бъдат далеч от вашите четирикраки приятели, тъй като могат да бъдат опасни за здравето и живота им.

Амарлиса

Това е толкова красиво растение, че трудно човек да помисли, че може да бъде опасно. За съжаление обаче наистина е токсично за домашния ви любимец и може да причини стомашно-чревни проблеми, ако реши да го опита.

Азалия

Учени разкриха как действат домашните любимци върху здравето на мозъка ни

Домашните любимци не само носят радост и топлина на своите собственици, но са полезни за здравето и по-специално на толкова важен орган...

Тя също е много красива и дори пречиства въздуха от различни токсини, но за домашните любимци е опасна. Ако вашето куче или коте реши да я опита, то тя ще предизвика повръщане, диария или обща слабост.

Нарциси и лалета

Да, те са красиви растения, които, когато пораснат не са опасни. Всъщност, опасната част е луковицата. Ако кучето реши да я опита, ще има гърчове и дори сърдечни проблеми.

Дигиталис

Растението е познато още под името напръстник. Привлича вниманието към себе си с красивите си листчета, които са под формата на фунийки. Ако обаче се погълнат, те причиняват сърдечни и стомашно-чревни проблеми. Това се отнася и за хората.

Опасностите в двора ви за вашите домашни любимци

Токсични цветя Змиите и грабливите птици не са единствените заплахи за вашия домашен любимец. Най-красивите части от вашата градина мо...

Драцена

Това растение е токсично за котки и кучета. Токсичният агент се нарича сапонин. Ако се погълне част от него, може да се предизвика повръщане, загуба на апетит, депресия или повишено отделяне на слюнка. При котките натравянето се проявява с разширяване на зениците.

Дифенбахия

Също е опасна за кучета и котки, тъй като съдържа опасен химикал. Ако растението е погълнато,  кучето или котето може да предизвика дразнене в устата, особено около устните. Това дразнене води до повръщане, повишено слюноотделяне, затруднено преглъщане.

Растението Таро

Как да чистим ефективно космите на домашния любимец

Домашният ни любимец и неговите косми вървят ръка за ръка – това е ясно, особено при някои породи котки и кучета. Докато домашнит...

То е познато и под други имена: Слонско ухо, Каладиум, Маланга. Съдържа химикал, който е подобен на този от дифенбахията. Може да предизвика сухота, дразнене около устата, повръщане, трудно преглъщане.

Лилия

Колкото и да е красива, много от тях са опасни за котките, а някои дори и за кучетата. Обикновено първата реакция на котката към това растение е повръщане, летаргия и липса на апетит, но ако не се лекува може да се стигне до бъбречна недостатъчност и дори смърт. Поглъщането причинява дразнене на устните, повишено отделяне на слюнка, затруднено преглъщане.

Цикламите

То също е красиво растение, но е отровно за кучета и котки. Причинява повръщане, диария и повишено слюноотделяне. Ако се погълнат големи количества от корените или грудките на растението, може да се стигне до нарушаване на сърдечния ритъм, гърчове и дори смърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com