Растенията, които ще ви осигурят по-добър сън

15550
Растенията, които ще ви осигурят по-добър сън
Снимка: iStock/Guliver

Растенията вътре в къщата са не само естетически. Те също така са чудесни за изпълване на дома ни с енергия, пречистване на въздуха и значително подобряване на настроението ни.

Ако не можете да спите, растенията могат да ви помогнат да постигнете тази цел. Независимо дали чрез аромат, или чрез пречистване на въздуха, ние сме направили най-добрия избор от растения, които могат да бъдат поставени в спалнята, за да ви помогнат да заспите по-лесно и да се събудите пълни с енергия сутрин.

1. Лавандула

Лавандулата често се добавя към сапун, парфюми и козметика. В природната медицина или ароматерапията е известен със своите отлични успокоителни свойства.

Изследванията потвърждават, че вдишването на аромата на лавандула помага за успокояване на тревожността и позволява на цялото тяло да се отпусне, което помага в борбата с безсънието. Освен това, докато спим, вдишвайки аромата на лавандула, навлизаме в дълбок и дълготраен сън.

2. Алое

Широко се използва за заздравяване на рани, подобряване здравето на кожата, лечение на изгаряния и дори пречистване на тялото. Тази способност за детоксикация на алое може да се използва в нашата спалня. Той е в състояние да елиминира химически остатъци, които оставят почистващи продукти и замърсители на въздуха.

Алое има естествен отговор на високи нива на замърсяване. Когато вредните продукти имат много висока концентрация, по листата му започват да се появяват кафяви петна

3. Жасмин

Проучване на  университета в Дюселдорф в Германия  показа, че ароматът на жасмин има успокояващ и анестетичен ефект върху тялото ни. Това растение е много ефективно за облекчаване на тревожността и стимулиране на съня.

Това е така, защото ароматът на жасмин действа на мозъчно ниво, между синапсите на невроните, увеличавайки инхибиторния ефект на невротрансмитер, наречен GABA.

4. Сансеверия

Той е отличен за производството на кислород в нашата спалня и не изисква много внимание: не се нуждае от много слънчева светлина или много вода, за да живее. Специална характеристика на това растение е филтрирането на замърсителите.

5. Английски бръшлян

В края на 90-те години на миналия век учени от НАСА проведоха проучване за идентифициране на най-ефективните растения за премахване на токсините от въздуха, английският бръшлян спечели първото място.

6. Червена драцена

Това е голямо и приятно растение, което го прави идеално за запълване на празни пространства или страхотна декорация за будоар. Червената драцена може да премахне токсините като формалдехид, ксилен и трихлоретилен. Тези растения се нуждаят от достатъчно светлина за оптимален растеж, така че помислете за този факт, преди да закупите.

7. Златен епипремнум

Това цвете също е в списъка, създаден от НАСА. Той е вписан там заради уникалната си способност за пречистване на въздуха. Какво означава това за вас? По-добър сън.

Златният епипремнум се състои от големи листа, каскадни лози. Те изискват малко грижи и ниски нива на слънчева светлина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com