Разгадайте характера по походката

19018
Разгадайте характера по походката
Снимка: pixabay

Характерът ни прозира от думите и делата ни, понякога дори от мълчането ни. Има обаче и по-сигурен начин да разгадаем какъв е човекът срещу нас – невербалните знаци, жестовете, мимиките и дори походката разкриват много повече от думите и делата.

Докато вторите могат да се контролират и да ни представят в желаната от нас светлина, то невербалните знаци и походката не подлежат на моделиране толкова лесно и разкриват и онова, което старателно се опитваме да скрием. Вижте какво разкрива походката на човека срещу вас.

  1. Бързата и енергична походка, при която ръцете се удрят и отмятат от краката, издава неуравновесен характер, избухлив нрав, липса на търпение. Ако имате срещу себе си подобен човек, добре е да намерите път към него, без да събуждате яростта му, и да го подтиквате към влагане на огромната енергия, която притежава, в позитивни цели. Така хем ще го уморите и ще успокоите нрава му, хем ще го направите по-добър човек.
  2. Походката с ръце в джобовете издава човек, който или е погълнат от проблеми и е самовглъбен, или погледът му към света, към другите и самия него е критичен. Хората с подобен характер трудно могат да бъдат спечелени, но ако съумеете да го постигнете, знайте, че могат да бъдат изключително предани и полезни приятели или партньори. Ако ръцете са в джобовете, погледът е забит в земята, а краката се влачат, то най-вероятно имате срещу себе си човек със свит характер, на който му липсва самочувствие и не се счита за важен.
  3. Бавната походка показва пасивен човек, чиито характер е мек. Този тип хора не бързат, обичат бавно, живеят бавно, наслаждават се бавно, работят бавно. Понякога могат да ви се струват леко флегматични и да ви дразни тяхното спокойствие. Особено ако сте енергична натура. Уравновесени, възпитани, изискани, те са идеална компания, ако съумеете да забавите вашия ритъм и да се движите в техния – буквално и преносно.
  4. Високо вдигнатата брадичка по време на движение разкрива човек с високомерен характер, който гледа на света с леко пренебрежение. Подобни хора са горделиви и надменни, вярват в собствената си значимост и са склонни да се самонадценяват.
  5. Походка с широки и равни, но спокойни крачки показва целеустременост, готовност за действие и труд до постигане на целите. Тази хора се борят до преодоляване на препятствията. Открити, приятелски настроени, с тях лесно се общува. Обратно – ситните крачки сочат сдържаност, трудна комуникация, но и гъвкавост.
  6. Ако човекът срещу вас не може да стои на едно място, непрекъснато се движи и мърда и това не е причинено от студа навън, то той е припрян, нетърпелив и изпълнен с енергия. Не правете с него дейности, изискващи фина моторика и внимание към детайла, изпипване – това е извън природата му, действа, работи и мисли с размах.

Какви ВРЕДИ може да ви докара НЕПРАВИЛНАТА походка

Походката и стойката ни са от голямо значение за цялостното състояние на опорно-двигателната ни система. Ходенето е неизменна част от н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com