Разликите между истинската и фалшивата любов

18733
Разликите между истинската и фалшивата любов

Има два вида любов – истинска и токсична. Случвало ли ви се е да се чудите защо не се чувствате добре, въпреки че имате някого до себе си? Няма нищо странно в това, просто любовта ви е от втория вид. Трябва добре да помислите над разликите, които сме подготвили и, ако определите любовта си с даден човек като токсична, по-добре прекратете тази връзка.

Грижата за себе си и фокусирането само върху връзката

3-те зодии с нова връзка този месец

Април е месец, който ще ви донесе много романтични емоции и страсти, които ще ви направят истински щастливи. Ето кои са 3-те зодии, ко...

При истинската любов можете да се реализирате, развивате и като цяло да работите върху себе си. Половинката ви помага по всякакъв начин, а не се опитва да ви спре да преследвате мечтите си. При токсичната любов, всичко се върти около връзката ви. Това не ви позволява да обърнете внимание на личностното развитие, което е един наистина много негативен аспект.

Различните интереси и ограниченията

При истинската любов, няма никакъв проблем, ако интересите ви се различават по някакъв начин. Можете да правите неща извън връзката, да имате приятели, които не са общи и да отделяте достатъчно време и за приятелите си, и за половинката си. Ако любовта е истинска, няма ограничения и забрани, защото доверието е на лице. При токсичната любов и дума не може да става за приятелства и интереси извън връзката. Постоянно трябва да сте заедно, а това наистина много може да навреди на приятелствата ви.

Недостатъците и промяната

Как да разбереш, че той иска да сте повече от гаджета

Любовта много често ни прави слепи и глупави. Но какво значение има, ако сме истински щастливи?! Не бива обаче да бъркаме любовта и пр...

При истинската любов няма нужда от никаква промяна, всичко е непринудено. Приемате недостатъците, независимо колко много са те. При истинската любов никой не се опитва да променя половинката си, защото въпреки странностите, любовта е искрена и чиста. При токсичната любов е точно обратното. Винаги единия иска другия да се промени „в името на любовта“, да се впише в някакви стандарти и да прикрие недостатъците си.

Спокойствието и притеснението

При истинската любов, интимността е дълбоката и свързваща нишка. И двамата не се притесняват един от друг, и си имат доверие. При токсичната любов, едната половинка винаги се опива да задоволи фантазиите на другия, което води до притеснение, страх и неудобство.

Спокойните разговори и скандалите

Теории за любовта, които ще ви изненадат

Любовта е сложна емоция, която често ни поставя пред дилеми и ни кара да взимаме трудни решения. Обикновено искаме съвет от нашите близ...

При истинската любов разговорите винаги имат за цел всичко да е наред. Няма крясъци, спорове и обиди. Дори когато имате причина да се карате, вие говорите спокойно и задължително се поставяте на мястото на другия. При токсичната любов, всичко приключва със скандал, подмятания и дори обиди. При нея много голяма част от разговорите, които изглеждат мили, всъщност са с цел да направите нещо, тоест манипулативни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com