Рисковете за здравето, които крие домът ни

1495
Рисковете за здравето, които крие домът ни
Снимка: iStock

Нашият дом е нашата крепост. Но наистина ли е така? Както всяка друга сграда, тя може да се превърне в източник на заплахи. Как да ги предотвратим?

Обикновено свързваме дома със сигурността. Тук най-често се срещаме с цялото семейство, като всеки негов член може да си почине след тежък ден на работа и след училище и да се чувства уютно. Домът ни също често е сцена на най-запомнящите се събития в живота. 

7-те най-опасни места вкъщи за проходилото дете, които родителите пропускат

Прохождащото дете има нужда от много свободно място в дома, безопасна среда, възможност без риск да опознава света, да разучава всичко ...

Без подходяща грижа вашите домове може да се превърнат в място, пълно със заплахи за здравето и живота на цялото семейство. Представяме най-често срещаните и начини за премахването им.

Огън, дим и въглероден окис: пренебрегването е пътят към трагедията

Всеки знае, че огънят не е шега, но в същото време "общуването" с този елемент е съществена част от ежедневието – поне в случая на повечето домове. Все още разпространените печки и котлета, работещи с твърдо гориво (въглища, дърва) означават, че в много домове съществуват опасности, свързани както с пожар, така и с наличието на въглищен дим, чийто основен компонент е смъртоносният, незабележим въглероден оксид (въглероден оксид), прекомерното присъствие на които в кръвта причинява задушаване.

Можем да избегнем пожар главно чрез предотвратяване на контакта на запалими материали с камината. Съхраняването на стари дрехи в котелното не е добра идея, както и наличието на гориво или газова бутилка точно до огнището. Интересен факт е, че в по-старите къщи са налични (и в момента забранени) уплътняващи материали, като слама или полистирол, също могат да бъдат причина за запалване на пожар. 

Гъбички и плесени: вреден цъфтеж

EVN България напомня съвети за безопасност в случаи на гръмотевични бури

EVN България напомня своите съвети за безопасност на клиентите и техните домове в случаи на гръмотевични бури през пролетта и лятото. В...

Мухъл и други гъбички са едни от най-честите заплахи, които ни очакват на закрито. Можете да ги познаете по тъмното или черно покритие по стените и „земната”, влажна миризма, която издават. Те често могат да бъдат намерени в домове, които са били изложени на наводнения.

Тези организми влияят както на работата на нервната, така и на имунната система. Животът в среда с гъбички е свързан с постоянно излагане на канцерогени, влияе върху развитието на алергии, а също така има отрицателен ефект върху общото благосъстояние, причинявайки приливи на депресивно настроение. 

Електрическа инсталация: искра на "барутно буре"

Наличието на електрическа инсталация носи със себе си един от най-големите рискове, на които е изложено едно жилище. Особено при инсталации в по-стари апартаменти, изработени от крехък алуминий, ние сме изложени на искра, която буквално да скочи върху запалима повърхност и следователно да се случи трагичен пожар. 

Ето защо, ако в нашия апартамент на места проводниците излизат от стените и всеки път, когато щепселът се изважда от контакта, е необходимо да го върнете на място, това е знак, че е време да смените електрическото окабеляване

Кои вещи правят дома разхвърлян и как да ги съхраняваме правилно

Понякога, въпреки всички усилия да поддържате реда в къщата се проваляте напълно. Заради големия брой предмети жилището изглежда небреж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com