Ролята на стила: Как вашите дрехи могат да повлияят на успеха ви в кариерата?

1172
Ролята на стила: Как вашите дрехи могат да повлияят на успеха ви в кариерата?
Снимка: iStock

Дрехите, които носим, ​​отразяват не само нашата личност, но и влияят на настроението и самочувствието ни. Психолозите казват, че основното правило е следното: оценката на визията трябва да идва преди всичко от самите нас.

Последните изследвания показват, че вашето облекло трябва да е не само стилно, но и удобно. Професорът по психология на модата Каролайн Майер подчертава, че всеки човек е уникален и определението за успех е различно за всеки.

Трябва също така да вземете предвид контекста, в който ще носите избраното от вас облекло. Например, ако имате среща с висши ръководители, костюмът от три части би бил подходящ избор. Въпреки това, в други ситуации, като неофициални срещи, това облекло може да изглежда неподходящо.

Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията

Дрехи и кариера

Облеклото може да играе важна роля в кариерното ви развитие, тъй като е част от вашия имидж и прави първото впечатление на другите хора, включително колеги, шефове и клиенти. Ето няколко начина, по които дрехите могат да повлияят на кариерата ви.

Професионализъм. Обличането в официален или професионален стил създава впечатление за отговорност и сериозност към работата. Корпоративната култура и кодовете за облекло могат да варират в различните компании, така че е важно да сте наясно с правилата и да ги спазвате.

Увереност. Когато се чувствате комфортно и уверено в облеклото си, това се отразява в това как се държите и общувате с другите.

Създаване на визуално впечатление. Добре подбраният стил и спретнатият външен вид ще направят положително впечатление на другите.

Следване на фирмената култура: Някои компании имат определени дрескодове, за да отразяват единството и принадлежността към екипа. Следването им може да ви помогне да се впишете и да покажете уважението си към компанията и нейните ценности.

Привличане на възможности. Облеклото може да бъде фактор, който помага да се привлекат нови възможности и да се покаже потенциал.

Важно е да запомните, че облеклото е само част от успеха и трябва да бъде съчетано с вашите умения, професионализъм и етикет. Носенето на правилните и подходящи артикули може да подобри вашата увереност и впечатлението, което правите на другите хора, което от своя страна може да ви помогне да напреднете в кариерата си.

Никога не носете на работа тези 9 типа дрехи

„Ефект на заобиколено познание“

В психологията съществува понятието „ефект на обвитото познание“, което описва пряката зависимост на когнитивните способности от външния вид. Адам Галински, професор по мениджмънт и администрация в Columbia Business School, твърди, че за да може визията, която проектираме, да има положително въздействие, трябва да придаваме символично значение на облеклото си.

Екип от изследователи, включително професор Галински, проведе първия експеримент, за да провери тази хипотеза през 2012 г. Две групи ученици получиха еднакви интелектуални задачи. На някои бяха дадени лабораторни престилки, докато на други беше позволено да решават проблеми в обичайните си дрехи. Резултатите показват, че групата, облечена в халати, се справя много по-добре със задачите.

Важно е не само какъв модерен или скъп тоалет имате, но и вътрешното усещане, че визията наистина пасва на нас и ситуацията, в която се намираме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com