Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията

9153
Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията
Снимка: iStock/Guliver

Ако имате отношение към дрехите, то показвате такова и към останалите. Дрескодът показва какви сте вие, дали се съобразявате с етикета и като цяло какво искате да кажете на света. Тук поговорката „по дрехите посрещат, по ума изпращат“ важи с пълна сила. Цветовете са важна част от ежедневието ни. Те зависят от това каква работа работим, имаме ли правила, които се следват, какво послание искаме да изпратим.

Ако дейността ви е свързана с изкуства, творчески дейности и други, то цветът ви трябва да бъде фуксия. За дизайнери може да се използва и пурпурен цвят. За реклама или недвижимост можете да сложите и червен.

Ако сте мениджър на маркетинг или пък работите в сферата на образованието, то кремавият, бежовият и други подобни цветове ще са подходящи за дрескода ви. Можете да заложите и на тъмнозеленото.

Какъв е цветът на всяка зодията?

За финансовите ръководители се препоръчва бургундско или кафяв. Маслиненият и бежовият цвят също са много подходящи. За хората, които работят на длъжности в министерства и други подобни структури, то е добре да се заложи на тъмносиньото, черното, сивото или ахроматичните цветове.

Защо е важно да спазваме кода на облеклото?

Той е част от посланието на дадена фирма към света. Външният вид  говори за това как фирмата прави бизнес. Това е особено важно, когато служителите ви имат пряк контакт с клиентите си. Все пак, облеклото е първото нещо, което прави впечатление и немарливото отношение си личи отдалеч.

В някои компании изискването към облеклото са част от корпоративната култура. Дрескодът съществува от дълго време и той е записан във вътрешния правилник на служителите и това се приема като даденост. Новопостъпилите обикновено получават ясни инструкции още в началото  и това е част от въвеждащата програма на всяка компания.

Какъв цвят дрехи ви отиват най-много?

На колегите, на които им предстоят срещи, трябва да се съобразяват с това, дори в дните с „по-свободен режим“. Няма нищо по-глупаво от оправданието, че днес е петък и затова сте в неподходящ вид. Така създавате впечатление пред клиентите си, че в тези дни не се работи усилено, а това може да бъде само във ваш ущърб.

Въвеждането на код облекло не е просто самоцелна цел. Това е начинът, по който искате да се представите пред света. Не случайно в някои фирми не става дума само за формално облекло, а дори за униформа. Това важи дори за онези служители, които рядко контактуват с клиенти – банкови служители, продавач-консултанти и други.

Ако искате да създадете приятелска атмосфера с клиентите си, то строго формалната система на обличане, не е особено подходяща.Затова може да прибегнете до тези дамски клинове от Алерт, които ще Ви помогнат да не следвате строго официлиалното облекло. Ако пък сте от хората, които искат да вдъхнат сигурност в своите клиенти, тогава би било добре да откажете служителите си от носенето на шорти и тениска в офиса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com