Розмарин - доказан помощник при силно главоболие

5507
Розмарин - доказан помощник при силно главоболие

Най-често срещаното неразположение е главоболието, а основните причини за появата му са многостранни. Напрежението и тъпата болка в слепоочието не бива да се пренебрегват, особено ако се появяват интензивно и често. Много е важно в такива моменти да се консултирате с вашия доктор.

  Според много изследвания е установено, че розмаринът може да намали безсънието, да отпусне вашите мускули и по този начин да облекчи главоболието. Обикновено добавяме това растение като подправка към различни кулинарни ястия, без да подозираме колко полезна може да бъде тя за здравето ни. Влияе благоприятно на работата на сърдечно-съдовата система, също и  за по-лесното изгаряне на калории, по-бързия растеж на косата ни и т.н.

Използвайте с дифузер или ароматна лампа

  Дифузерите са много добър начин да си правите домашна ароматерапия. Според много изследвания, тя помага да отпуснете напрежението от организма си, облекчава главоболието, кашлица и проблеми с дихателни пътища, настинки, грип и тем подобни. Ако имате ароматна лампа или дифузер, може да прибавите към тях няколко капки етерично масло от розмарин.

Направете си масаж с масло от розмарин

  Етеричните масла са много добър метод за различни масажи на вашето тяло и лице. Специално това от розмарин ще ви помогне да се отпуснете, да спрете напрежението и да облекчите главоболието.  Необходими са само няколко капки от него, които може да добавите към основното масло, което използвате като например  - кокосово, бадемово, какаово и да масажирате областта на вашите слепоочия. Бавно, но без да натискате много си направете този масаж, от който ще се почувствате просто чудесно. Много е важно етеричните масла да бъдат комбинирани с основни такива, за да не се раздразни вашата кожа от концентрираните съставки в тях.

Добавете  го като част от вашата вана

  Ваната е един много добър начин да отпуснете напрежението и да релаксирате мускулите, като намалите и главоболието си и то у дома. Етеричното масло от розмарин може да бъде прибавено към любимата ви вана, заедно с различни успокояващи аромати и соли. Може да бъде комбинирано с масло от лайка или лавандула, като просто добавите 15 или 20 капки от него във ваната, като се насладите на тази ароматерапия.

Направете си от ароматния розмаринов чай

  Чаят е един много добър начин да облекчите различни неразположения, включително и напрежение, главоболие, храносмилателни проблеми. Най-подходящи са чайовете от лайка, мащерка, бъз и естествено розмарин. Според различни изследвания, чаят от розмарин може да действа благоприятно върху борбата с артрит и други болежки, с помощта на антивъзпалителните си свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com