Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски депутат се обяви против... високите токчета

19 юни 2014, 17:20 часа • 50397 прочитания

Руски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета.

Олег Михейев, народен представител от прокремълската партия "Справедлива Русия", твърди, че високите токчета, както и маратонките, равните обувки и мъжките мокасини са вредни за здравето и е време да се направи нещо по въпроса. Депутатът изпратил предложение до Митническия съюз, включващ още Беларус и Казахстан, с предложение да бъдат въведени официални стандарти относно височината на токчетата, информира АФП.

"Обувките трябва да имат токове, които са високи между два и четири сантиметра, височина от пет сантиметра е максималната", се казва в предложението. Депутатът допълва: "Вредните последици от носенето на изключително високи обувки и на равни обувки бяха признати от експерти от целия свят. Необходимо е да променим тази тенденция".

Известно е, че руските жени предпочитат красотата пред удобството и често се придвижват по заледени тротоари през зимата и по плажове през лятото на главозамайващо високи обувки. Михайев заяви пред Франс прес, че просто иска да привлече вниманието към проблема, а не да забрани категорично високите токчета.

Той допълни, че предложението му е знак, че се тревожи за руските жени и иска да ги предпази от деформации. "Те са млади и просто не мислят за тези неща", заяви народният представител и допълни, че около 40% от рускините страдат от плоскостъпие, информира БГНЕС.

Съществува обаче голяма опасност депутатът да разгневи руските дами. "От половин ден моите колежки не ми говорят", сподели той. Предложението на Михейев вече предизвика бурни реакции в Русия и някои дами заявиха, че ако високите токчета бъдат забранени, ще започнат да ги носят нарочно.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес