С каква новина Apple шокира своите потребители ?

1903
С каква новина Apple шокира своите потребители ?
Снимка: Getty Images

Apple представи нещо ново в навечерието на Halloween, като то бе обявено като “страшно бързо” събитие. Става въпрос за новите процесори на фамилията М3, които дебютират в нова среда, в която компютрите на Apple вече не са уникални и техните предимства пред всички останали са с няколко по-малко. Преди дни бе представена платформата на Qualcomm Snapdragon X Elite, която е готова да отстрани пазарния лидер.

От около 10 години iPhone има осезаемо надмощие над останалите флагмански смартфони, особено когато става въпрос за производителност. Това се виждате повече при таблетите, където някои от ограниченията по линия на охлаждането и икономичността не са толкова видими и iPad доминираше на пазара. Apple проектират сами своите чипове и оптимизират максимално софтуер и хардуер.

След като години наред се спекулираше, че този подход може да се пренесе и на компютърния фронт, преди няколко години промяната стана факт с дебюта на чип М1.

Всичко, което трябва да знаете за новия iPhone 15 (СНИМКИ и ВИДЕО)

ARM архитектурата, която е наследила от смартфоните графичен ускорител, икономичност, интеграция на процесор и обща оперативна памет, както и години на сериозни инвестиции в производителността, се оказа в състояние да даде на компактни лаптопи като MacBook Air изчислителна мощ като на геймърски машини.

Постепенно всички компютри на Apple бяха обновени с актуални и по-бързи версии, които изоставиха процесорите на Intel. Те се приеха изключително добре от потребителите, както в креативните среди, така и в деловите, които ценят високо голямата автономия на преносимите машини.

Процесорите Apple M3 са в 3 размера – стандартен, Pro и Мax. Най-големият ъпдейт за годината е в способностите за графична обработка, вкл. хардуерен ray tracing и динамично кеширане на оперативната памет. Това съответно води до цели 65% по-добро GPU представяне на М3 спрямо М2. Новият базов процесор е с 4 ядра с висока производителност и 4, които са оптимизирани за икономия. Също така се поддържат до 24 GB обединена RAM памет.

Apple преминава към универсално зарядно

Неговите способности според производителя са като тези на Intel Core i7 1360P с вградена видеокарта, но за разлика от него ги постига с едва ¼ от енергията, която използва. Това става и с помощта на използваната за първи път на пазара 3-нанометрова технология. Pro версията добавя по 2 ядра за процесора - общо до 12, и цели 8 за графичния ускорител – до 18. До 36 GB се увеличава и максималната оперативна памет. В сравнение с миналогодишния М2 Pro, тя ще бъде с по-скромни параметри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com