С каква вода се поливат стайните растения

10469
С каква вода се поливат стайните растения
Снимка: iStock/Guliver

Дъждовната или дестилираната вода се смятат за най-удачния избор за поливане на стайни растения. Качеството на чешмяната вода често зависи от местоживеенето ви, a някои растения не понасят добавените към нея минерали или химикали. Дъждовната вода има предимството да съдържа високи нива на кислород и минерали, докато дестилираната вода е напълно без никакви токсини.

Въздействието на водата върху растенията

Разбирането на различните характеристики на водата ще ви помогне да направите по-добър избор за вашите растения по пътя.

Твърда вода

Твърдата вода може да причини отлагане на варовик върху тръбите и уредите. В него има много минерали, които включват минерали като калций, магнезиеви карбонати, бикарбонати и сулфити.

Тези различни минерали могат да доведат до натрупване на калциеви и магнезиеви соли върху почвата, в почвата или отстрани на саксията на вашето растение.

Тези соли обикновено са безвредни, но се трупат в пръстта. С времето те могат да повлияят на хранителните вещества и pH на почвата, причинявайки увреждане на вашето растение.

Натрий

Количеството натрий в различните видове вода може да варира значително и много растения не могат да оцелеят с такава вода.

Поливайте цветята с жива вода и мигновено ще забележите промяната!

Малкото количество светлина, което се осигурява от по-малкия ден през зимните месеци, мрачното време и студа, представлява огромен стре...

Водата от чешмата е подходяща за поливане на растения на повечето места, тъй като съдържа прилични нива на натрий, но използването на омекотители за вода може да причини големи проблеми при поливане на вашите растения.

Омекотителите за вода заместват калциевите и магнезиеви йони в твърда вода с калиеви или натриеви йони. Това обаче ще намали натрупването на варовик върху тръбите ви и ще направи водата питейна за хората, но ще увреди сериозно вашите растения поради високите натриеви йони.

Никога не поливайте растенията си, ако използвате омекотители за вода, тъй като повечето стайни растения мразят високите нива на сол във водата; като алтернатива използвайте филтрирана вода, дестилирана вода или бутилирана вода.

Съдържание на кислород

Доставката на кислород към корените е съществена част от растежа на вашето растение. Растенията трябва да се засаждат в добре аерирани и по-малко влажни почви, където имат достъп до кислород.

Поливане на стайни растения у дома: колко често да поливате цветя

Поливането на саксийни растения, отглеждани у дома или в офиса, е в основата на грижите им. Ние съветваме как правилно да поливате стай...

Няколко изследвания показват, че голямото количество кислород във водата води до по-голяма коренова маса, което води до по-бърз прием на хранителни вещества, което кара растенията ви да растат по-енергично.

Студената вода съдържа по-високо съдържание на кислород в сравнение с топлата вода, а всяка вода, съдържаща повече кислород, има по-малко разтворени минерали в нея.

Известно е, че дъждовната вода има най-високи нива на кислород в сравнение с всяка друга форма на вода.

Ако корените на растенията ви спрат да растат или започнат да гният , това е знак за по-малко кислород в почвата.

Въпреки това, изборът на добре аерирана почва и спазването на правилния график за поливане ще помогне да се реши този проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Цветето, което всеки трябва да има в дома си за Великден - то носи щастие и късмет

Зодиите, които нямат филтър на устата си

3 растения, които влияят положително на психиката ни. Ето защо трябва да присъстват във всеки дом!

С тези подправки агнешкото месо ще се превърне в незабравимо ястие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com