С тези 5 модни трика, винаги ще изглеждате ЛУКСОЗНО, независимо какво носите

14815
С тези 5 модни трика, винаги ще изглеждате ЛУКСОЗНО, независимо какво носите
Снимка: iStock/Guliver

Не винаги имаме възможност да си купуваме по-скъпа и премиална мода и в повечето случаи конфекциите изглеждат еднакво във всички магазини. Така се оказва, че имаме едни и същи дрехи не само в гардероба си, но и с всички останали. 

Макси мода актуални тенденции

И дори да не сме от тези жени които полудяват щом видят някоя друга дама със същата чанта или обувки като нашите, държим да сме винаги малко по-различни и определено да изглеждаме луксозно, дори и това да не е свързано с цената на дрехите ни. 

Вижте как това се случва лесно с няколко прости модни трика!

Правило номер 1: Един цвят, много нюанси

Тази комбинация няма да бъде скучна, ако текстурата на тъканите е различна.

Когато комбинирате цветове, особено природни и естествени, само в рамките на един нюанс, там просто няма как да сбъркате, особено ако в средата винаги има бяло. Монохромното смесване означава да използвате един основен цвят и неговите различни нюанси, за комплимент около него. 

Ако сакото ви е тъмно синьо, панталона може да бъде в светъл син пастелен цвят, а под сакото да облечете бяла риза или тениска. 

Правило номер 2: Противоположни цветове

Ахроматичните комбинации обикновено са страшно ефектни и красиви, само трябва да внимавате, защото и най-малката грешка може да ви превърне от луксозна дама в дама, работеща в... цирка.

Най-важното нещо (както във всичко) е да имате мярка и да намирате баланса и да не прекалявате с обема и количеството на противоположните цветове, които избирате за вида си. Ако вашият костюм днес е в един определен основен цвят, нека противоположния му, който ще изберете да бъде открит по чантата ви, бижутата или дори ластика за коса, който използвате.

Правило номер 3: Имайте мярка!

Ярките нюанси добавяйте в малки дози и/или ги подчертавайте с детайли. Ако днес дрехите ви са изцяло черни, бели или в други по-тъмни и неутрални цветове, добавете малки детайли по себе си, за да ги подчертаете - червено червило, червена чанта и червени обеци или шал. 

Какво издава цветът на дрехите ви

Всички имаме любим цвят, който обичаме да носим. Но знаете ли, че цветът на дрехите ви, говори много за същността, настроението и емоци...

Претрупването на прекалено много различни цветове превръща елегантния вид в кичозен и колкото и да са скъпи и луксозни вашите дрехи, това натрупване ще убие добрия им вид.

Правило номер 4: Черно и Бяло

Всички знаем като правило, че с бяло и черно няма как да сбъркате, когато ги комбинирате също. И това наистина е така, рядко можете да развалите външния си вид, ако имате само два цвята и те са черно и бяло.

Работата е там обаче, че те доскучават и дори доста често се поглеждаме в огледалото и си казваме: "Изглеждам като камериерка..." 

Това което можете да направите винаги, е да добавите ярък и цветен момент във вида си, като например червен или зелен пуловер с бялата риза и черния панталон или силно контрастни обувки, дори ефектен шал. 

Модерни летни стилове – бъдете модерни през 2021

Лято 2021 ни е подготвило редица трендове, на които нито една жена не може да устои. Днес ще обърнем поглед към електронния магазин на ...

Те сами по себе си не трябва да са шарени, а по-скоро едноцветни, но разбира се, с това също може да се експериментира и да бъдете свободни в "композициите" и креативността си. 

Правило номер 5: Леки пастелни цветове

Винаги пастелните нюанси си ходят един на друг и е лесно да ги съчетаваме помежду им, а и както можем да видим от много известни дизайнери и техните марки и модни колекции, в последните години те се използват смело и доста често. 

Бретоните на мода ли са?

Тези цветове не се конкурират и бият помежду си, а в същото време винаги стоят ярко, особено ако добавите разчупващ елемент с щампа или някой друг цветен аксесоар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...