С този прост и ефективен метод ще изгоните негативната енергия от дома си

13851
С този прост и ефективен метод ще изгоните негативната енергия от дома си
Снимка: iStock

Всички сме чували за израза „зло око“ и използваме мъдростта на баба, за да се борим с него. Например, връзване на сигурен черен или червен конец на ръката. Тези практики се прилагат, за да отблъснат негативните мисли на другите към вас. Според вярванията, това е отрицателна енергия или отрицателен мисловен процес, който има за цел да разруши външния вид, растежа и просперитета на индивида. Това е като хвърляне на зло заклинание. Тези вярвания може да нямат научни доказателства, но са станали популярни, тъй като се предават през поколенията и са вкоренени в нечия култура.

Ето няколко популярни вярвания за енергийно изцеление, които се следват от мнозина, за да изгонят отрицателната енергия от дома:

6 метода да възвърнете позитивната ЕНЕРГИЯ у дома

“Моят дом е моята крепост”. Вероятно всички сте чували тази мъдрост не веднъж, но замисляли ли сте се малко по-задълбочено ...

Разпръснете аромат

Запалването на тамянните пръчици в къщата има духовна връзка и се смята, че ароматът от тамян повишава енергията и разпространява усещане за спокойствие наоколо. Освежителите за стаи действат и като подобрители на настроението. Миризмата на лайм и портокали като ароматни спрейове създава правилната атмосфера и енергия.

Внесете чист въздух

Затвореното и мрачно помещение има много негативна енергия и е необходимо да се елиминира чрез отваряне на затворени прозорци и да се позволи циркулация на чист въздух. Разсейте и тъмнината в стаите. Винаги имайте достатъчно осветление и освежете мястото с цветен и декоративен интериор. Ярките цветове повишават енергията и положителната аура на едно място.

Пренаредете и се чувствайте добре

Правете тези 8 малки ритуала, това е ключът към успеха за целия ден

Не сте спали достатъчно отново или сте станали с грешния крак? Правилното отношение сутрин към себе си е ключът към успеха за целия ден...

Смята се, че пренареждането на мебелите или промяната в интериора на дома ще има добър ефект върху ума. Тази добра промяна, ако ви вдъхнови, показва, че някои негативи са премахнати. Също така се препоръчва според фън шуй да избягвате всякакви счупени артефакти или мебели, които биха могли да създадат негативни вибрации на мястото.

Позвънете с камбана

Има поверие, че звъненето на камбана създава звукови вълни, които изтласкват отрицателна енергия. Това намира резонанс в индуистките храмове. Можете да изберете да запалите лампа на олтара си всяка сутрин и вечер и да биете камбаната по това време. Някои хора също обичат да държат богато украсена камбана на входа на дома си или на балкона.

Почистете със сол

Смята се също, че поръсването на сол в ъглите на стаите и килимите разсейва негативната енергия в стаята. Изчистете го след няколко часа. Смята се, че  солта има естествена способност да поема отрицателна енергия. Освен това се смята, че поставянето на малко морска сол близо до входа и покриването ѝ с кърпа или изтривалка задържа негативната енергия.

Ритуалът с канела, който привлича ПАРИТЕ като магнит

Канелата е подправка, позната от древни времена. Тя била използвана като съставка в кулинарията, като лечебно средство и в ритуали за п...

Практикувайте медитация и йога

Носенето на негативна енергия създава ефект на вълни вътре в къщата и медитацията помага да се провали негативната енергия. В същата сфера, практикуването на йога ще ви помогне да изчистите ума от негативните мисли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com