Само една съставка ви е нужна за богата реколта

799
Само една съставка ви е нужна за богата реколта
Снимка: iStock

Подхранване с мляко и йод

Антисептичният йод, съчетан с ферментирали млечни продукти, се бори добре с всякакви неприятности в градината. Лактозата създава най-тънкия филм върху листата на краставиците, така че патогените практически нямат шанс за проникване.

Ако поливате доматите по този начин, реколтата ще е ШОКИРАЩО богата!

Ако правилно поливате доматите, това е залог за рекордно висок добив. Малцина обаче го приемат на сериозно и следват стриктно съветите ...

Такова подхранване е полезно за растения, които растат в бедна почва, която практически не съдържа микроелементи. Такова пръскане не вреди на растението и е отлична защита срещу много заболявания.

Приготвяне на разтвор на йод с мляко

За пръскане трябва да вземете йод, буквално тридесет капки. Разредете ги в един литър мляко. За най-добър ефект можете да добавите няколко грама сапун за пране, предварително настърган на ситно ренде.

Такова поливане може да се извършва през целия растеж на реколтата на интервали от седем до десет дни. Първото третиране може да се извърши от три до четири дни след засаждането. В този случай поливането с вода трябва да се извършва поне за един ден.

Разклащайте леко доматите и реколтата ще е двойно по-богата

Не винаги картината в градината изглежда така, както по-рано сме си я представяли. Има неща, които не зависят от нас. Дори най-опитните...

Единственият недостатък на този метод за обработка на краставици е, че той може да не се справи с вече настъпила културна болест. Ако например брашнестата мана е нападнала краставици, струва си да използвате по-агресивни средства. Затова е толкова важно да се извършва профилактика на заболяването, без да се чака появата му.

Много е важно да се опитате да спасите реколтата с това безвредно средство. За да го направите, трябва да вземете десет до дванадесет капки йод за девет до десет литра мляко. Това лекарство може да помогне и за лечение на мухъл.

Безусловен плюс, освен екологичността и лекотата на използване на такава смес, е, че след нея можете да ядете плодовете и дори да не ги миете, без да се страхувате от използването на вредни вещества. Реколтата ще узрее много по-рано от използването на тази тор, без вредни и скъпи химикали и пестициди.

Правилното поливане, подхранването и правилното торене определено ще повлияят на добива. Лактозата в млякото ще помогне да се предотврати размножаването на вредители и също така ще подхрани растенията. Следователно евтиният, но много ефективен инструмент,  ще бъде отличен помощник при предотвратяване на нежеланите последици от болестта, както и при събирането на добра, богата и здрава реколта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...