Щастието е в малките неща!

21170
Щастието е в малките неща!
Снимка: iStock

"Малките неща правят голямото щастие незабелязано и безмълвно." - така обобщава онова, за което ще говорим днес, Пам Браун, австралийска писателка и поетеса. Факт е, че малките неща са най-ценни и най-важни. Но наистина - какви са те? Всички имаме по-добри дни и лоши дни. И понякога в продължение на седмици. Как можете да избегнете депресията и да намерите щастието?

Няма обща дефиниция за щастие, която да отговаря на всички. Точно както няма рецепта за тях.За някои хора щастието е вила с басейн и шест коли, за други е работа за издръжка на семейството. Ние се фокусираме върху материалните неща, които са предназначени да бъдат индикатор за щастие. Ами ако нямаме нито едно от горните? 

5 лесни начина да увеличите нивата на хормона на щастието

Хората искат да са щастливи и се стремят да постигнат това с всички сили. Експертите са на мнение, че всеки може да контролирате нивата...

Хванете моментите и се насладете на мига...

Лесно да се каже, но трудно да се направи. Знаем го от собствен опит. Обаче изпадането в лошо настроение, пословичното "дъно", ни прави още по-разочаровани. Ставаме раздразнителни, войнствени към света. И защо? Тогава е по-добре да не се фокусираме върху нещо друго, дребно нещо, което ще ни направи усмивка на лицето.Любима песен, вкусна закуска изядена в уютен ресторант.

Обградете се с позитивни хора ...

Всеки от нас е като гъба – попива околната среда и поведението на другите. Хората, с които се заобикаляме, имат голямо влияние върху това дали сме щастливи или не. Ако сме сред хората, които постоянно са недоволни, оплакват се от живота си, не се учудвайте, че след кратко време ние самите ще започнем да виждаме само недостатъците в нашето съществуване. Какво можем да направим? Нека елиминираме негативите и да представим положителните. Приятели, да ни „дърпат нагоре“, да ни радват само с тяхното присъствие, е нещо, което ще ни направи щастливи. 

Култивирайте спомени...

Тези цитати ще ви помогнат да се почувствате щастливи и благодарни

Щастието наистина е състояние на ума. Само от вас зависи дали искате да се съсредоточите върху неща, които ви правят щастливи и благода...

Водете си дневник. Всеки път, когато се радвате или се забавлявате от нещо - запишете го. Запишете приятните моменти, които са ви се случили, направете снимки на места, където сте се почувствали специални. Поддържайте хубави имейли и текстове.

Добрите дела също означават нещо...

Всеки малък жест към другия ще вдъхне в нас искра на радост. Хубаво е да сме щастливи, но още по-хубаво е да гледаме радостта на нашите близки. Нека използваме всяка възможна възможност да покажем на семейството или приятелите си колко много означават за нас. Не е нужно да харчим цяло състояние за подаръци. Понякога само присъствие и топла дума могат да превърнат една сълза в искрена усмивка.

Направете нещо за себе си…

„Парите не купуват щастие. Само пазаруване." Не може да се отрече, че Мерилин Монро знаеше какво казва. Излизането с приятел  в ресторант или кафене ще ни накара да се почувстваме щастлив. Малко нещо като нов лак за нокти или пуловер с намаление ще подобри настроението ни за целия ден и ще ни накара да мислим позитивно за дълго време. 

Задължителни цветя за щастие вкъщи

Ако вярваме във фън шуй, някои растения имат особено положителен ефект върху човешкото благополучие. Други, напротив, са вредни за здра...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...