Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се изненадате от невероятните полезни свойства на карамфила за здравето

21 декември 2021, 14:27 часа

Карамфил срещу ставни възпаления

Възпалителните процеси в организма са свързани с повишено производство на свободни радикали, а еугенолът се бори с тях и дори е способен да възпре трансформирането на някои есенциални мастни киселини.

Масажирайте болните стави със смес от 3 капки масло от карамфил и 1 ч.л. зехтин и ще видите облекчаващия ефект.

Карамфилът - с неочакван ефект при коронавирус

Карамфил за успокояване на стомашни колики и мускулни болки

Еугенолът спира производството на простагландините, които са медиатори на мускулните съкращения и така се проявява ефектът му срещу стомашни спазми при гастроентерит.

Масажирайте корема с 3 капки ароматно масло от карамфил, разтворени в 1 ч.л. масло от кайсиеви ядки, за облекчение.

Карамфил за облекчаване на зъбобол

За жабуркане използвайте няколко капки ароматно масло, разтворени в растително масло, защото еугенолът е антисептик при афти и бокли във венците. Той въздейства върху периферните нервни окончания и възприемането на болката.

Карамфил срещу херпес на устата

Карамфилът е ефикасен срещу херпес на устата, когато той още не се е разпукнал и за това 3 капки от ароматното масло в 1 ч.л. сусамово масло нанесени върху херпеса на всеки 30 минути през първите 6 часа, а после на всеки два часа, като повторите процедурата 2-3 пъти в следващите дни, ще се отървете бързо и безболезнено от него. 

Карамфил за превенция на пикочни инфекции

Пийте запарка от половин зрънце карамфил, 1 ч.л. лавандула и 1 ч.л. лайка. Съчетайте това с масаж на корема – смесете по 1 капка от ароматните масла от карамфил, кипарис и лавандула с 2 ч.л. масло от кайсиеви ядки или бадемово масло.

Карамфил срещу белодробни инфекции

Масажирайте гърдите с разтвор от 3 капки масло от карамфил в 1 ч.л. зехтин, а за отхрачващ ефект пийте запарка от половин зрънце карамфил, 1 ч.л. мащерка и 2 ч.л. живовляк.

Малко карамфил и МОЛЦИТЕ незабавно ще напуснат шкафа

Домашен лосион против болки с карамфил

Смелете 5 г карамфил на зърна и в стъклено бурканче с капак смесете смления карамфил със 100 мл зехтин, като го оставите да престои един месец и разбърквате от време на време, а след това прецедете и масажирайте с него болката в мускулите и ставите.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес