Скритите черти на психопатите – как да разберете, че си имате работа с такива

27260
Скритите черти на психопатите – как да разберете, че си имате работа с такива
Снимка: iStock/Guliver

Те не са холивудските стереотипи

Хората често свързват думата „психопат“ със заплашителен и лесно разпознаваем злодей в холивудски филм. В действителност нищо не може да бъде по-далеч от истината. Най-смразяващото нещо при психопатите е, че повечето не изглеждат толкова насилствени или плашещи като Ханибал, например. Често те могат да изглеждат напълно нормални и да не проявяват никакво екстремно или насилствено поведение.

Когато твоят любим е психопат

В компанията на мъж, който има психопатични черти, жената се чувства по-неудовлетворена в романтичен и сексуален план, обясняват полски...

Те въоръжават с чар

Кой не обича ласкателството и вниманието? С фокуса на лазерния лъч психопатът се фокусира върху плячката си, съблазнявайки с комплименти и похвали, за да спечели доверието на този човек. Психопатът е като паяк черна вдовица, който прокарва мрежа от захаросана измама.

Безсърдечието като нещо нормално. Може ли детето да бъде психопат?

Те могат да бъдат лидери

Психопатите нямат приятели - само жертви. Тъй като трябва да контролират, те могат да бъдат както безмилостни, така и харизматични и може да се окажат в лидерска роля; много изпълнителни директори имат психопатични черти. Те гледат на хората като на обекти, които да използват за собствена лична изгода, и получават удовлетворение от превръщането на другите в изкривения огледален образ на себе си.

Те лъжат без усилие

5 интересни факта за психопатите

Повечето хора си мислят, че психопатът е човек без никакви чувства. Някой, който вари живи кученца за удоволствие. В психопатията обаче...

Ако хванете някого да лежи без усилие и без да трепне, бъдете на щрек. Психопатите могат да преминат тестове на полиграф, защото не изпитват издайнически реакции като повишен сърдечен ритъм, когато лъжат. Проучване на университета в Уисконсин-Медисън разкрива, че „психопатите имат намалени връзки между частта от мозъка, отговорна за чувствата като емпатия и вина, и амигдалата, която посредничи на страха и тревожността“. Авторът на изследването Майкъл Кьонигс, асистент по психиатрия, казва, че изследването демонстрира „както структурни, така и функционални различия в мозъците на хора, диагностицирани с психопатия“.

Те се възползват от добротата

Изключително грижовните и чувствителни хора „емпати“ са особено уязвими от плячка на психопати. „Емпатите“ са склонни да бъдат в помощни професии като учителство или медицински сестри, а психопатите се възползват от своята мила и даваща природа. „Емпатите“ илюстрират всичко по засилен начин, което психопатът не е.

Ще ви манипулират

Тази тактика, известна още като "докарване до лудост", се използва инстинктивно от психопати и нарцисисти, за да контролират и манипулират другите. Манипулацията кара хората да се чувстват изтощени, объркани, сковани и беззащитни; нестабилен човек е по-лесен за контрол.

ТЕСТ: Разберете дали сте психопат

Въпроси, съдържащи морална дилема, често се използват от учените за разкриване на психопатия, тъй като предлагат по-дълбоко познание за...

Филмите с най-правдоподобните психопати според учени

Те ще бъдат вашата фалшива сродна душа

Психопатите често отразяват хората, към които са насочени; те твърдят, че имат сходен морал и ценности; техните личности и характеристики изглеждат странно познати. Социопатите разбират важността на съвместимостта. Те го разбират толкова добре, че се правят точно като вас. Това е „хамелеонският“ аспект на техния характер или липсата на характер. Тъй като социопатите нямат истинска вътрешна субстанция, нито вярвания, нито ценности, нито емоционални връзки с хората или принципи, те могат да облекат нова персона толкова лесно, колкото вие облечете ново палто. Те формират персоната, за да ти пасне.

Те често са празни отвътре

Психопатите преминават през живота, криейки дълбока, тъмна тайна - те не могат да изпитват емоции или привързаности, както обикновените хора. Психопатите са „изключително проницателни и добри в разчитането на емоциите на другите хора – те използват знанията си за чувствата като крайна цел на манипулацията. Те не са в състояние да се свържат наистина на емоционално ниво с другите и им липсват първични привързаности. Зад очарователната фасада психопатите са празни и отегчени. Сякаш са мимове, които постоянно имитират и винаги изпълняват, и винаги пропускат самата същност и смисъл на живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com