Спри да слушаш чуждото мнение

13930
Спри да слушаш чуждото мнение
Снимка: iStock/Guliver

Много хора страдат от чуждото мнение, страхуват се и се крият от другите. Не обличат новата рокля, за да не изглеждат дебели. Не говорят пред публика, за да не се изложат. Не казват на половинките си какво им харесва, защото ги е страх. Накратко – омаловажават се и се крият в тълпата.

Този страх от критиката произлиза от желанието да бъдеш харесван. Не винаги можеш да бъдеш перфектен. За жалост, стремежът към това прави хората губещи. Не им позволява да се отпуснат и да се наслаждават на живота.

20 съвета от възрастни хора, които разбиват стереотипите

По-възрастните хора отдавна са разбрали смисъла на живота, който ние тепърва започваме да търсим. Опитът е сила, която можеш да използв...

Избрахме да насочим вниманието си към хората в сянка, криещите се. Ето четири предложения как да излекувате това болестно състояние на самокритичност и липса на самочувствие.

1. Запомни: Нищо не е вечно!

Човешкият мозък има лимит на запаса на резерви. Това, че разля кафето си върху новата скъпа пола едва ли ще се помни дълго. Дори някой да ви се е присмял или критикувал, няма да бъде помнено дълго. Опитвайте се да не обръщате огромно внимание на грешките си. Винаги можете и сами да се посмеете над тях!

2. Критиката е неизбежна!

12-те поучителни приказки за всички ЗОДИИ

Всяка зодия си има характеристика, която е неповторима. Тези 12 приказки най-точно описват какви са зодиите по душа: ОВЕНОвенът тичал ...

Не се опитвайте да контролирате мнението и критиките на другите. Коментарите са неизбежни. Как да не опиташ да запълниш време с обсъждане на новата колежка и прическата и? Взимайте си поука от чуждото злословене и подобрявайте стила си. Естествено, не се съобразявайте с желанията им, но изградете стила си около или против думите им.

3. Нека говорят!

Не можете да спрете чуждото мнение. Взимайте си поука от чуждото злословене и подобрявайте стила си. Естествено, не се съобразявайте с желанията им, но изградете стила си около или против думите им. Открийте страховете си и опитайте да ги преживеете.

4. Вслушайте се и в своите собствени критики!

Какво видяхте първо? Това ще разкрие какви хора сте...

Какво видяхте първо на картинката? Знаете ли колко много може да покаже това за вас самите. Ако първо сте видели... Клоните на дървот...

Няма по-добър начин да преодолееш хорското мнение от това да започнеш сам да се критикуваш. Вслушвай се добре в собствените си думи и тези на останалите. Наблюдавай как определен коментар въздейства на хората около теб. Направи си някакви изводи и се опитвай да избягваш отрицателните коментари. Така ще се почувстваш по-добре и ще изглеждаш различна в очите на останали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно
Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Това е въпрос, чиито отговор всяка домакиня трябва да знае, ако иска да се представи наистина добре в кухнята и да блесне със своите кулинарни умения. Днес...