Студенти изчислиха скоростта на Батман

12937
Студенти изчислиха скоростта на Батман

Студенти от университета „Лестър” определиха, че Батман наистина може да използва плащ за планиране, обаче за да оживее при приземяването му е нужна наметка с по-големи размери. Това съобщи Reuters с позоваване на изследване под название „Траектория на падащия Батман”.

Бъдещите учени разчели, че при скок от 150-метрова сграда и с отчитане, че размахът на плаща е 4,7 метра, Батман може да планира на дистанция от 350 метра, предаде БЛИЦ. При това неговата максимална скорост би достигнала 109 километра в час, а в земята той би се врязал с небезопасната скорост от 80 километра в час.

"Черният рицар: Възраждане" изправи журналисти и критици на крака

Няма никакво съмнение, че "Черният рицар: Възраждане" е едно от най-горещите заглавия на годината. Но огромните очаквания на милионите ...

Ако Батман иска да оживее след такъв полет, на него определено му трябва по-голям плащ. Ако той не иска да си променя стила, би могъл да се възползва от реактивна тяга, за да продължи планирането – пояснил един от авторите на изследването 22-годишният Дейвид Маршал.

Следва да се напомни, че заключителният филм от трилогията на Кристофър Нолън за Батман „Тъмният рицар: Възраждане на легендата” ще излезе по кината през втората половина на юли.

Редактор: Калина Здравкова

 

Крисчън Бейл: Костюмът на Батман ще ми липсва

Актьорът Крисчън Бейл сподели, че ще изпитва носталгия по костюма на героя си Батман, въпреки всички главоболия, които му е навлякъл. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com