Супер храните, с които ще забавим стареенето

3271
Супер храните, с които ще забавим стареенето
Снимка: iStock/Guliver

Освен природната среда, генетичните фактори и козметиката, храната също изиграва важна роля за перфектен външен вид. Най-добрите храни, които спомагат за забавяне стареенето на кожата, са цитруси, риба, ядки, горски плодове, спанак, моркови, броколи. Нека се запознаем с още десет храни, които биха спомогнали за по-добра кожа на лицето.

Зеленият чай

В съдържанието му има много полезни вещества тип антиоксиданти, намаляващи възпалителните процеси в организма. Бързия процес на стареене на кожата може да бъде причинен от различни възпаления, а съединенията, съдържащи се в зеления чай могат успешно да се преборят със свободните радикали.

Как да спрем времето и да изгладим бръчките у дома

Много жени се чудят как да премахнат бръчките, ако вече са се появили по кожата на лицето. В много случаи за щастие все още можете да п...

Бобови култури

Ако обичате да хапвате боб, леща, нахут или грах, вие сте късметлии, защото тези бобови култури в съдържанието си имат много протеини от растителен произход, богати са на калций, магнезий, желязо, цинк. Също така съдържат и много антиоксиданти, които спомагат забавянето на поява на бръчки.

Мед от манука

За този малко известен мед се счита, че помага за заличаване на белизи и намаля появяването на бръчки, успокоява екземи, подхранващо влияе върху кожата като цяло и спомага заздравяване на рани, като притежава антибактериално действие. Медът от манука спомага грижите за кожата, както вътрешно като храна, така и външно като част от много маски.

Яйцата

Как да подготвим и предпазим кожата в студа?

Както жегата и УВ лъчите увреждат кожата през лятото и изискват специална грижа, така и студът оказва негативно влияние върху красотата...

Яйцата съдържат много холин, което е вещество, важно за поддържане на добра мозъчна функция. Консумирането им ще осигури на човешкия организъм и веществото биотин, което спомага от своя страна за здравите коса, нокти и кожа.

Ленени семена

Нашата кожа има нужда да бъде добре хидратирана, за да е здрава и красива в същото време. Ленените семена са наистина супер храна, осигуряваща много полезни за организма мазнини и допринасящи за хидратирането на кожата. Някои дерматолози са на мнение, че ленените семена подобряват сияйността и гладкостта на кожата.

Ананасът

Този екзотичен плод е много доър за здрава и красива кожа. Съдържа огромни колицества витамин Ц, нужен за синтезирането на колагенът, който влияе за доброто поддържане на структурата на нашата кожа.

Здрава и бляскава кожа – рецепти със зехтин и рициново масло

Домашните маски за лице, коса, тяло и др. са все още на мода и голяма част от дамите залагат на тях. С натуралните съставки се постигат...

Тиквата

Тя има много съставки на бета каротин, който е известен  със своите антиоксидантни свойства, които нашето тяло превръща в А витамин. Този витамин е много важен за кожата, защото предотвратява появяването на бръчици и я поддържа подхранена и млада за по-дълго време.

Авокадото

Този плод е богат на много здравословни за кожата мононаситени мазнини. Ако консумираме авокадо, това ще ни спаси от риска на бързо състаряване на кожата, като плюс това то е много полезно за очите и сърдечното здраве.

Зеленият чай удължава живота. Ето как

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com