Събуждане с главоболие - ето каква грешка правим всички

2528
Събуждане с главоболие - ето каква грешка правим всички
Снимка: iStock/Guliver

Ако се притеснявате от сутрешно главоболие, не можете да пренебрегнете този симптом, тъй като той може да бъде причина за сериозни здравословни проблеми. Защо имам главоболие сутрин и какво мога да направя за това?

Когато човек се оплаква от главоболие, задачата на лекаря е да установи здравословното състояние на пациента, дали има някакви нарушения в организма. Признаците, че сутрешното главоболие е признак на сериозно заболяване, включват слабост в ръцете, повръщане и гадене, треска или промяна в походката. Ако имате главоболие сутрин и няма съпътстващи симптоми, най-вероятно просто трябва да настроите ежедневието си така, че да си лягате и да ставате по едно и също време, както и да ходите по-често на чист въздух.

Основни причини за сутрешно главоболие

Причина за сутрешно главоболие №1

„Твърде малко или твърде много сън“

Тялото се нуждае от седем до осем часа сън, за да се възстанови. Ако стане много по-малко, той преминава в безопасен режим и започва да произвежда хормони - кортизол и норепинефрин. Пулсът и кръвното налягане се учестяват и често се появяват главоболия.

След лош нощен сън е най-добре да се разхождате повече през деня и да спите 20-30 минути (не се препоръчва по-дълъг сън, тъй като тялото ви няма да бъде в естествен биологичен ритъм, може да имате проблеми със заспиването и последваща ситуация с безсъние и главоболие ще се случи отново). Обратната ситуация е твърде дългото спане, което от своя страна също е лошо.

5 странни причини за главоболие, които ще ви изненада

Причина за сутрешното главоболие №2

„Липса на хормони на радостта“

Хормоните на радостта или хормоните на щастието, които толкова често се срещат в разговорната реч, се наричат ​​ендорфини. Това е специален вид хормони в човешкото тяло, които отговарят за нормалния психо-емоционален баланс на нервната система. Според изследвания ендорфините са най-ниски сутрин и това отключва мигрена при някои хора. Ниските нива на ендорфини влияят на нивата на други невротрансмитери, като серотонин, който причинява свиване на кръвоносните съдове в мозъка. Това стесняване намалява притока на кръв към органа, което може да предизвика главоболие.

Събуждане с главоболие - ето каква грешка правим всички?

Една от най-честите грешки, на които не обръщаме внимание е:

Неправилно организиране на мястото за спане. Ако спите на обикновена възглавница, не е изненадващо, че сутрин изпитвате главоболие. Възглавниците обикновено се изработват от материали, които нямат оптимална твърдост и не отговарят на анатомичната структура на нашето тяло. Поради неправилната височина и твърдост на възглавницата, шийният и гръдният отдел на гръбначния стълб се деформират, нормалното кръвообращение се блокира, достатъчно количество кръв и кислород престава да тече към мозъка, което провокира образуването на спазми в главата. Използвайте само ортопедични възглавници за сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com