Съвети, които ще ти помогнат да се избавиш от дълговете

2976
Съвети, които ще ти помогнат да се избавиш от дълговете
Снимка: istock

Вероятно знаете, че твърде дългото натрупване на дългове не е добро за вашите финанси. Може да знаете и да спестите пари за спешни случаи и други важни цели. И така, как да решите кое е по-важно, да изплатите дълга си или да увеличите спестяванията си? За да разберете най-добрите стъпки, които трябва да предприемете, разгледайте тези 4 въпроса.

1. Увеличете процента си за анулиране на дълга

Разпределянето на 15% от вашата заплата - или пенсия или доход от социално осигуряване - за изплащане на кредитна карта и дълг по кредит ще ви помогне да намалите тези задължения по-бързо, тъй като повечето компании за кредитни карти изискват само едно плащане около 2% от неплатеното салдо всеки месец. Малките, минимални плащания означават, че вашите салда по натрупаните лихви се натрупват с месеците или годините. Ако платите голяма част от дълга си за няколко месеца, можете да спестите значителна сума пари само на лихва.

2. Използвайте спестяванията си, за да намалите най-големите си дългове

Не се страхувайте да използвате част от спестяванията си, за да намалите дълга с високи лихвени проценти. Използването на парични резерви за изплащане на дълга е разумно решение, защото ще спрете да натрупвате лихва върху тези големи непогасени салда. Въпреки че наличието на допълнителни пари в банковата ви сметка осигурява спокойствие, истината е, че тези средства не носят никакви ползи (поне не при днешните ниски лихвени проценти). Не използвайте всичките си спестявания. Ако имате много пари, спестени в брой, използвайте част от тези средства, за да платите сметките си.

3. Договорете по- нисък лихвен процент

Обадете се на кредиторите си, за да договорите по-ниска лихва. Ще бъдете изненадани от броя на кредиторите, желаещи да намалят лихвения процент въз основа на вашата история на плащания и извлечение по сметката.

Ако сте в добри отношения от няколко години, може да имате по-голям шанс за достъп до по-нисък лихвен процент. Това може да ви помогне да спестите пари от лихвени плащания, докато изплащате този дълг през цялата година.

5. Продавайте артикули за пари

Направете списък с артикули, които бихте могли да продадете в eBay, Craigslist или при разпродажба на двор. Възможността да печелите допълнителни пари, като продавате вещи, от които вече не се нуждаете или подарявате подаръци - и използвате тези средства за изплащане на дълга - може да ви помогне бързо да намалите дълга си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com